Hlavní obsah

Čech je dominantní, obranu Arsenalu úplně změnil, rozplývá se Walcott

Londýn

Pod úspěchy Arsenalu posledních dnů nemůže jenom vyprazdňující se marodka nebo střelecká potence francouzského útočníka Oliviera Girouda, ale také vynikající zákroky Petra Čecha. Ten podle anglického fotbalového reprezentanta Thea Walcotta zcela změnil přístup celé obranné čtyřky.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Ofenzivní fotbalista Arsenalu Theo Walcott je rád, když má Petra Čecha za zády.

Článek

Sestřih z utkání Aston Villa - Arsenal

„Už od chvíle, kdy ho náš tým podepsal, jsme věděli, jak dobrý je. Vždyť toho s Chelsea tolik dosáhl," narážel Walcott na mimo jiné čtyři ligové tituly a vítězství v Lize mistrů ze sezóny 2012/13.

Arsenal v minulých sezónách bavil vlastní fanoušky směrem dopředu, v obranné fázi se ale Wengerovým svěřencům příliš nedařilo. V probíhajícím ročníku mají Gunners druhou nejlepší obranu v celé lize. V šestnácti zápasech inkasovali třináct branek.

Walcott: Petr je pravý lídr

„Naši obranu kompletně změnil. Komunikuje s obránci a nám všem bezmezně důvěřuje," vysvětluje Walcott změny, které v defenzivě londýnského celku nastaly.

„Proto jsme chtěli, aby se k nám připojil. Jeho přítomnost za našimi zády je vždycky příjemná," pokračoval šestadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník. „Je velmi dominantní, v kabině je to pravý lídr a vždycky rád mluví," dodal Walcott.

Plzeňský rodák si v Premier League v dresu svého nového zaměstnavatele připsal již sedm čistých kont. To poslední proti Aston Ville bylo již 169. v kariéře, čímž vyrovnal rekordní zápis Davida Jamese. Jenže Čech na tento milník potřeboval o celých 223 zápasů méně.

Reklama