Hlavní obsah

Hvězda s květákem na hlavě v Anglii dál perlí, Spartě ji ale vyfoukli Novák s Kadlecem

Marně se fotbalisté pražské Sparty dožadovali, aby jim los prvního jarního kola play off Evropské ligy přidělil Rudé ďábly. Místo do Manchesteru na Old Trafford se budou v únoru kodrcat do Krasnodaru. Mimo jiné diváci na Letné přijdou také o finesy Marouane Fellainiho, který oslňuje i v přehledu kuriozit a parádiček 16. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Říkají mu Květák, samozřejmě kvůli proslulému a pečlivě upravovanému účesu. Vytáhlý belgický středopolař Marouane Fellaini si dokonce po příchodu do Anglie postěžoval, že právě výstřední vzhled z něj dělá snadný terč pro rozhodčí, kteří ho trestají častěji a přísněji než jiné hráče.

Pere se s tím ovšem statečně. Rudí ďáblové sice nečekaně podlehli 1:2 na hřišti nováčka z Bournemouthu, právě Fellaini však vstřelil jejich jediný gól a za vydařenou lahůdku, když si míč stáhl patičkou a obehrál zkoprnělého protihráče, se dostal také do hitparády kuriozit a parádiček kola.

Letenští zatím o rande s Fellainim a spol. přišli. Los totiž Manchester United přidělil dánskému Midtjyllandu, jehož dres obléká český reprezentant Filip Novák a přestupuje tam i exsparťan Václav Kadlec.

Reklama

Související témata: