Hlavní obsah

Fanoušci dál trnou, ale vědátoři mají jasno: Arsenal vyhraje titul!

Londýn/Praha

Je půlka května 2016 a fotbalisté Arsenalu po dvanácti letech opět slaví zisk mistrovského titulu v Premier League. Zdá se vám to jako utopie? Podle Evropského klubového indexu (ECI) to budou právě Kanonýři s Petrem Čechem, kteří získají trofej o pouhý bod před Manchesterem City. V dalších elitních soutěžích mají triumfovat Bayern, Juventus či Barcelona. Katalánci údajně také jako první tým v historii novodobé Ligy mistrů obhájí prvenství.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Arsenalu Olivier Giroud (12) slaví se svými spoluhráči vstřelený gól ve Villa Parku.

Článek

ECI na základě těchto faktorů vypočítá pravděpodobnost různých výsledků v blízké budoucnosti. A právě tyto výpočty přisuzují Arsenalu mistrovský titul, první od sezóny 2003/04. Gunners údajně získají 77 bodů, o bod zpět bude Manchester City a třetí skončí Rudí ďáblové (70). Lišky z Leicesteru obsadí čtvrtou pozici a Mourinhova parta se do května stihne vyšvihnout na deváté místo (nyní má Chelsea 15 bodů, na konci sezóny jich získá 53).

A jak to bude vypadat v dalších ligách? Prognózy si nastudujte na webu ECI. Bayern Mnichov má už teď pět bodů náskok na druhý Dortmund, na konci sezóny se odstup ještě ztrojnásobí. Italskou Serii A v současné chvíli vede Inter Milán, ale do popředí se opět dere Juventus. Stará dáma si i letos dojde pro celkové prvenství před Neapolí a právě Nerazzurri.

Barcelonu čeká skvělá sezóna

Nejlepší vyhlídky ze všech evropských týmů má Barcelona. Současné pořadí La Ligy podle vědátorů ECI zůstane zachováno, jen se zvýší odstup druhého Atlétika Madrid na šest bodů. Katalánci zvítězí a Real bude muset vzít zavděk třetím místem.

Barcelona má také 31 procentní šanci obhájit triumf v Champions League, což je suverénně nejvyšší číslo ze všech osmifinálových účastníků. Bílému baletu index přiřkl 24 procent, Bayernu téměř patnáct a Atlétiku jedenáct. Ostatní celky mají mizivé naděje...

Jsou výpočty ECI věrohodné?
Ano, dosaženým prognózám věřím
14,5 %
Souhlasím jen s částí vyhlídek
32,6 %
Není, je to absolutní nesmysl
52,9 %
Celkem hlasovalo 4092 čtenářů.

Reklama

Související témata: