Hlavní obsah

Klopp je idiot. Měl by ukázat respekt, zlobí se McClean

Birmingham

Impulzivní chování trenéra Liverpoolu během nedělního duelu Premier League proti West Bromwichi budí v Anglii emoce i několik dní po utkání. Fotbalista Albionu James McClean použil pro výstřelky uznávaného německého kouče Jürgena Kloppa poměrně ostrý komentář.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se raduje z vyrovnávacího gólu na 2:2 proti West Bromwich Albion. Vpravo trenér WBA Tony Pulis.

Článek
Fotogalerie

Během emocemi nabitého utkání, v němž Liverpoolu zajistil alespoň bod za remízu 2:2 až v šesté minutě nastavení Origi, měl Klopp slovní přestřelku s trenérem hostů Tonym Pulisem, jemuž po závěrečném hvizdu nepodal ruku.

„Vyměnili jsme si pár slov. Obvykle trenérům soupeře ruku podávám, ale teď jsem to neudělal, protože to nebyl přátelský zápas. Jestli z toho chcete dělat velkou aféru, tak do toho," komentoval incident Klopp.

Hrálo se na hraně

Během utkání ho mimo jiné rozčílil tvrdý zákrok Craiga Gardenera na Dejana Lovrena, v němž záložník Albionu vybojoval míč, zatímco Lovren byl odnesen na nosítkách a pět minut byl ošetřován. Anfield Road následně opouštěl o berlích. Gardenerovi však prošel zákrok bez karetního trestu.

McClean se k chování německého trenéra vyjádřil pro BBC při předvánoční týmové návštěvě dětské nemocnice.

„Samozřejmě mám k němu (Kloppovi) respekt za skvělou práci, kterou dělal v Dortmundu. Podle mě je ale trochu idiot, abych byl upřímný. Ať už vyhrajete, remizujete, nebo prohrajete, musíte ukázat respekt," uvedl.

Navíc si má za to, že Gardenerův zákrok byl čistý. „Hrál míč a byl u něj o milisekundu dřív, než se dotkl Dejana. Takhle to šlo v celém utkání, všechno bylo dost na hraně. On ale hrál určitě míč," byl přesvědčen McClean.

Reklama

Související témata: