Hlavní obsah

Jsem frustrovaný. Hráči Chelsea by měli přehodnotit vztah k fotbalu, vyzývá Mourinho

Londýn

Kontroverzní kouč Chelsea José Mourinho i lidé, kteří ho osobně znají, často tvrdí, že důvodem jeho výstředního a arogantního chování je soustředit pozornost veřejnosti na osobu trenéra a ochránit před vnějším tlakem vlastní hráče. Teď však je to sám Mourinho, který veřejně své svěřence vystavuje kritice.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho během utkání v Leicesteru.

Článek

Sestřih z utkání Leicester - Chelsea.

Mistrovský tým spadl po pondělní porážce s vedoucím Leicesterem v tabulce na rozdíl pouhého bodu na sestupové pásmo a evidentně rozladěný kouč, který jen málokdy propadá malomyslnosti a neúspěchy rád svádí na vnější faktory, začal zpochybňovat kvalitu svých hráčů.

„Mám pocit, že moje práce byla zrazena. Jednou z možností je, že minulou sezónu jsem odvedl skvělou práci a přivedl jsem hráče na úroveň, která jim není vlastní a nejsou tudíž schopni se na ní udržet," kritizoval bezprostředně po pondělní porážce.

Na hřišti byste neměli promarnit ani minutu

A Mourinho v nastoleném trendu pokračuje. Začíná se pozastavovat nad tím, zda všichni jeho svěřenci mají dostatečný zápal do hry a zda v zápasech odevzdají maximum. I to se může promítnout v blížícím se přestupovém období.

„Někteří z nich by měli znovu popřemýšlet o tom, jak se staví k Chelsea, k fotbalu jako takovému a k životu vůbec. Chelsea je velká a fotbal je víc než jen práce. Je to vášeň. Každý zápas byste měl prožívat s obrovským zaujetím," nabádal trenér.

„Kolik miliónů kluků by se chtělo stát fotbalisty a nemohou jimi být. Neměli byste promarnit jedinou minutu na hřišti, měli byste si každou z nich užít a odevzdat absolutně vše," pokračoval Mourinho ve školení.

Ti ostatní si nezaslouží prohrávat

A přiznal, že je z nastalé situace ve svém týmu zoufalý. „Ano, cítím se frustrovaný z některých hráčů, ostatní totiž makají naplno a nezaslouží si prohrávat," dodal.

Už řadu týdnů prakticky neuplyne den, aby se v britských médiích neobjevila informace o brzkém odchodu Mourinha ze Stamford Bridge. Spolu s tím se samozřejmě řeší, zda by jeho vyhazov nebyl příliš drahý a kdo by se vlastně uprostřed sezóny mohl stát jeho nástupcem.

Od dob, co Roman Abramovič londýnský klub koupil, nespadla Chelsea takhle hluboko. Ruský miliardář sice deklaruje vůči trenérskému bouřlivákovi důvěru, ale nejspíš i on je už unaven neustálými mediálními přehmaty svého podřízeného a hlavně zoufalými výsledky.

Abramovič vyhodil během dvanácti let osm trenérů. Od Mourihova návratu si sliboval dosáhnout konečně na dlouholetou stabilitu. Tahle sezóna ale otestuje vážnost jeho záměru opravdu maximálně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články