Hlavní obsah

Nečekaná návštěva! Abramovič zašel na trénink Chelsea a na hráče spustil v ruštině

Fotbalisté londýnské Chelsea jsou před sobotním zápasem proti Sunderlandu pod velkým tlakem. Na jejich páteční dopolední trénink v Cobhamu dorazil muž nejvyšší - majitel klubu Roman Abramovič - a zblízka sledoval, jak se jeho mužstvo chystá na první duel po odchodu manažera Josého Mourinha. Mocný oligarcha měl k pohaslým hvězdám Blues několikaminutový proslov - jak jinak, než v ruštině.

Foto: Profimedia.cz

Roman Abramovič nemá v letošní sezóně z výkonů své Chelsea žádný důvod k oslavám.

Článek

O odchodu portugalského trenéra se spekulovalo již několik měsíců. Chelsea jakožto obhájce trofeje prožívá katastrofální vstup do sezóny a v Premier League je pouhý bod od sestupových vod. I tak ale Mourinhův vyhazov vyvolal na ostrovech velké pozdvižení.

Dohlédnout na tým přišel i samotný majitel Roman Abramovič. Na hráče spustil v ruštině a v tréninkovém centru v Cobhamu je podle Daily Mailu seznamoval s důvody, které vedly k Mourinhově odvolání. Tlumočník poté jeho monolog přeložil do angličtiny.

Co vlastně Abramovič hráčům sdělil? Podle britského tisku se zdráhal charismatického kouče odvolat, ale po letošní deváté ligové porážce z Leicesterem už neměl na výběr. Mourinho ještě dostal svolení, aby se v pátek přišel s týmem rozloučit.

Ruský miliardář také zdůraznil, že od hráčů očekává okamžité zlepšení. To by mělo přijít už v sobotním domácím zápase s předposledním Sunderlandem. Sportovní ředitel Chelsea Michael Emenalo je mezitím pod obrovským tlakem, musí totiž najít ideálního trenéra, který vyvede Blues z krize. V hledišti Stamford Bridge bude duel sledovat Guus Hiddink. Právě devětašedesátiletý někdejší trenér Oranje je největším favoritem na uvolněné místo.

Reklama

Související témata: