Hlavní obsah

Everton - Leicester 2:3Leicester udolal Everton a bude nadále v čele

otbalisté Leicesteru přehráli v 17. kole anglické Premier League Everton 3:2 a vyhráli potřetí za sebou a i nadále povedou ligovou tabulku. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Mahríz.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Na stadiónu v Goodison Parku útočili hlavně domácí, kteří se od úvodních minut usadili před brankou Kaspera Schmeichela. Everton hrál aktivně a ve velké šanci se ocitl Barkley, jenže netrefil ideálně. O chvíli později udeřily Lišky. Okazaki se prosmýkl do pokutového území, kde byl faulován. K penaltě se postavil Rijád Mahríz a milimetrovou střelou poslal hosty do vedení. Po půl hodině vyrovnal Lukaku, když se nejprve nadvakrát neprosadil Barkley. Belgický reprezentant skóroval posedmé v řadě.

V druhém poločase se hra vyrovnala. Leicester převzal iniciativu a v rozmezí čtyř minut utekl soupeři do dvougólového vedení. V 65. minutě fauloval Vardyho gólman Howard a Mahríz se z penaltového puntíku opět nemýlil. Byl to již 13. zásah alžírského střelce. Další branku přidal po spolupráci s nejlepším střelcem soutěže Vardym Japonec Okazaki. V závěru se podařilo liverpoolskému celku snížit zásluhou Mirallase, ale překvapivý lídr anglické nejvyšší soutěže si výhru pohlídal. Lišky neprohrály už desátý zápas v řadě a upevnily si vedoucí pozici.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Everton - Leicester 2:3 (32. Lukaku, 89. Mirallas - 27. a 65. oba z pen. Mahrez, 69. Okazaki)

Reklama

Související témata: