Hlavní obsah

Arsenal - Manchester City 2:1Arsenal ve šlágru Premier League zdolal Citizens, Čechovi sebral 170. nulu Touré

mm, jsvSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu porazili ve šlágru 17. kola Premier League tým Manchesteru City 2:1 a na druhém místě se přiblížili k vedoucímu Leicesteru na rozdíl dvou bodů. Svěřenci Arséna Wengera vystřelili v první půli dvakrát na branku a výsledkem byl dvougólový náskok, který hosté po přestávce už stačili jen zkorigovat. Naděje brankáře vítězů Petra Čecha na 170. čisté konto v soutěži ukončil až v 82. minutě Yaya Touré. Citizens zůstali v tabulce třetí a jejich ztráta na pondělního soupeře je už čtyřbodová.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Arsenal v souboji dvou adeptů na titul sice v úvodu tahal za kratší konec, ale hosté nedokázali svoji převahu v poli gólově vyjádřit. Čech kryl ostrou střelu Kevina de Bruyneho, další rána záložníka Citizens prosvištěla vedle tyče.

To domácí uštědřili soupeři lekci z produktivity. Po půl hodince zakroutil svoji ránu pravačkou Theo Walcott a Kanonýři vedli, podruhé se trefil mezi tyče v nastaveném času první půle Olivier Giroud a zvýšil náskok.

Po přestávce přišel na trávník hbitý Raheem Sterling, později poslal kouč Manuel Pellegrini do hry také Wilfrieda Bonyho, ale exsparťanský útočník recept na překonání defenzívy Arsenalu nenašel. Na druhé straně měl ideální příležitost ještě zvýšit vedení Aaron Ramsey, ale brankář Joe Hart mu ji pádem pod nohy zmařil.

Čech si poradil s Agüerovou hlavičkou, Navas ve slibné příležitosti místo zakončení ještě volil přihrávku. Až zkušený Yaya Touré v 82. minutě levačkou bez přípravy vymetl pravý horní růžek branky české reprezentační jedničky. Čech tak přišel o možnost osamostatnit se v čele žebříčku gólmanů s nejvíce čistými konty v Premier League. Stále se tak dělí se 169 nulami o první místo s Davidem Jamesem, jehož bilanci vyrovnal v předchozím duelu proti Aston Ville.

Manchester City po snížení ožil, ale na vyrovnání nedosáhl. Pellegriniho svěřenci prohráli třetí z posledních pěti venkovních duelů a na výhru na hřišti soupeře čekají od září.

Fotbalová Premier League - dohrávka 17. kola:
Arsenal - Manchester City 2:1
Branky: 33. Walcott, 45.+1 Giroud - 82. Yaya Touré

Reklama

Související témata: