Hlavní obsah

Gólem z hitparády přišel o rekordní nulu, Arsenalu však Čech dodal auru a charisma

Londýn

Kdo nevěřil, že Petr Čech může být posledním střípkem do mozaiky Arsenalu k zisku anglického titulu, musí už brát tuto tezi velmi vážné. Kanonýři v přímé bitvě fotbalových gigantů porazili Manchester City 2:1 a ztrácejí jen dva body na vedoucí Leicester. Český brankář přišel o rekordní 170. nulu Tourého trefou, která se zařadila do hitparády pěti nejkrásnějších gólů 17. kola Premier League. Nemusí ho to mrzet, útok na titul je mnohem víc!

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

V Chelsea si mohou jen drbat hlavu, jaký trumf rivalovi poskytli. „Dodal týmu zkušenosti, klid a také vůdcovství. Je skvělý a vysoce soustředěný. Petr zvládá vše, takže je někým, kdo vám dodá auru a charisma. A to je ve velkých zápasech vždy pro hráče důležité," poukazuje na Čechovu adresu kouč Arséne Wenger na klubových stránkách Kanonýrů.

„Než jsem Petra získal, tak jsme se sešli a měli spolu dlouhou diskusi o hře, o práci a jeho pozici. Byl jsem hluboce ohromen jeho znalostmi, profesionalitou i detailními vědomostmi. Od té doby nejsem překvapený, protože jsem získal vše v jednom balíčku," usmívá se šéf Kanonýrů.

Čech mu pomáhá uvěřit, že Arsenal je i pro velké zápasy už zase dostatečně silný. „V historii není tým, který vyhrával bez skvělého gólmana. Za 30 let ve fotbale jsem se naučil, že brankář je nejpodceňovanější pozice - a možná nejdůležitější pro vítězství," tvrdí Wenger.

Který gól vás v 17. kole Premier League nadchnul nejvíce?
Yaya Touré (Man. City)
60,8 %
Adam Smith (Bournemouth)
2,9 %
Theo Walcott (Arsenal)
18,5 %
Jordan Ayew (Aston Villa)
5,1 %
I Čong-jong (Crystal Palace)
12,7 %
Celkem hlasovalo 6371 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články