Hlavní obsah

Sotva Josého vyštvali, už servírují Oscar a spol. parádičky

Měl problémy s hráči, to je jasné. Sotva José Mourinho opustil Stamford Bridge, fotbalisté Chelsea jako by pookřáli, že už je portugalský kouč konečně pryč. Sunderland porazili 3:1 a hojně zásobili přehled kuriozit a parádiček 17. kola anglické Premier League. Třeba Oscarova na závěr hitparády je skutečnou lahůdkou.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Pozdě litují, na hřišti nedokázali trenéra podržet. „Děkuji za všechno, co jste pro mě udělal. Hodně vám dlužím a budete nám všem chybět. Hodně štěstí do budoucna," napsal třeba záložník Cesc Fábregas.

Kontroverzní kouč má mezi fanoušky Blues řadu zastánců. Za krysy třeba označili právě Fábregase a s ním Costu a Hazarda, kteří prý vedli vnitřní válku proti Mourinhovi.

Bývalý útočník Arsenalu Thierry Henry si nemyslí, že Mourinho byl hlavní příčinou negativních výsledků.

„Potřebovali udělat změnu, aby vyvolali reakci. Jenže vyhodili nejlepšího trenéra své historie a nejlepšího trenéra ve hře. Odpovědnost by měli nést hráči. Co se stalo v některých zápasech, nepadá pouze na hlavu Mourinha. Chyběla tam touha a odhodlání," poukázal Henry pro Sky Sports.

„Ztratil podporu kabiny a někteří nejdůležitější hráči to s ním vzdali. Pokud to udělají dva, tři hlavní hráči, rozšíří se to na celou kabinu. A to si myslím, že se stalo. V uplynulých měsících bylo v Chelsea něco zásadního špatně," tvrdí Graeme Souness, někdejší kouč Liverpoolu.

Mourinhovi se teď rýsuje možnost pikantní odplaty proradným hráčům. Pokud usedne na lavičku Manchesteru United...

Reklama

Související témata: