Hlavní obsah

Když budeme pořád vyhrávat 2:1, můj rekord klidně počká, rozplýval se Čech po vítězství nad Citizens

Londýn/Praha

Spokojeností jenom zářil. „Aby ne, když se v zápase s Citizens hrálo nikoli o tři, ale rovnou o šest bodů,“ kvitoval český gólman ve službách Arsenalu Petr Čech výhru svého týmu v pondělním ostře sledovaném epilogu 17. kola Premier League. Náladu mu nemohlo pokazit ani to, že nakonec neudržel čisté konto, sto sedmdesátý zápas s nulou nevychytal a od Davida Jamese se v historických statistikách neodpoutal.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech se raduje z vítězství nad Citizens.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Arsenal - Manchester City.

Vítězství nad Manchester City bylo mnohem podstatnější. Zisk tří bodů ohromně důležitý, což ostatně Čech nijak netajil.

„Leicester svůj víkendový zápas vyhrál a my s ním potřebovali udržet kontakt. Manchester City na nás ztrácel jen bod, proto bylo tolik důležité, abychom nad ním vyhráli a vzdálili se mu. Hrálo se vlastně o šest bodů," cituje českého legionáře server soccerway.

„Bylo na nás evidentní, že jsme na utkání velice dobře připraveni a že podáváme dobrý výkon. Až v poslední čtvrthodině se projevila na našem mužstvu únava."

Právě toho Citizens využili a jakmile dal Yaya Touré gól, hnali se za vyrovnáním. „Ta branka přišla z ničeho nic, ale soupeři pochopitelně dodala sebedůvěru a novou motivaci. V posledních minutách šel tvrdě za vyrovnáním, ale my jsme si počínali skvěle, a proto jsme výhru udrželi," připomínal Čech závěrečný nápor hostů.

Ani inkasovaná branka ho po výhře 2:1 nemrzela. „V tomto zápase byla daleko důležitější výhra 2:1 než třeba bezbranková remíza a mé čisté konto," usmíval se spokojený Čech.

„Můj primát v historických statistikách klidně počká," reagoval na otázku, zda ho snad nemrzí, že se 170 zápasem odchytaným s nulou neodpoutal od Davida Jamese.

„Pokud budeme až do samého konce sezóny vyhrávat všechny zápasy 2:1, budu to brát všemi deseti," upřednostňoval český gólman tažení Arsenalu za vysněným titulem.

Reklama