Hlavní obsah

Vydru v létě vyhnal z Premier League, sám teď září v dresu Sršňů

Naplňuje obrovský potenciál, bohužel na úkor českého fotbalisty Matěje Vydry. Hvězdou 17. kola Premier League se po zásluze stal Odion Ighalo z Watfordu. Šestadvacetiletý Nigerijec naposledy dvěma góly skolil Liverpool a výrazně tak napomohl k výhře Sršňů 3:0. Český fanoušek konečně vidí, s jakou konkurencí se na Vicarage Road několik měsíců pral třiadvacetiletý Vydra.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Už v době, kdy Watford působil v League Championship, dostával Ighalo od trenérů více příležitostí, než český útočník. Ani na prahu nové sezóny se Vydra nedočkal od kouče Sáncheze Florese žádné šance a v září se raději vrátil do druhé ligy do Readingu. „Vůbec mi nedal čuchnout a odsunul mě na tribunu, z toho jsem byl rozladěný," popisoval český forvard.

Sršni však na podzim září. Především díky gólům nadějného Ighala se drží na sedmé příčce tabulky. A nigerijský útočník je s 12 góly čtvrtým nejlepším střelcem Premier League. Podobně jako další afričtí fotbalisté to ale ještě před lety neměl jednoduché - žil s dalšími pěti sourozenci v bídě a Ighalova matka dřela ve dne i noci, aby svému synovi mohla koupit první pár kopaček.

A Ighalo se prodral až do elitní anglické ligy. „Snažím se hrát nejlépe, jak umím. Minulou sezónu jsem si nedal žádný cíl a nastřílel 20 gólů. Letos raději udělám to samé, nechci na sebe vyvíjet zbytečný nátlak. Chci se ale dál zlepšovat, tak uvidíme, kam až to bude stačit," prohlásil šestadvacetiletý Odion Ighalo.

Reklama

Související témata: