Hlavní obsah

Nový trenér Chelsea? Úspěšný kouč, ale jméno fanoušky překvapí

Majitel fotbalistů Chelsea Roman Abramovič sice před pár dny dočasně angažoval nizozemského manažera Guuse Hiddinka, který má jeho tým vyvést z herní i výsledkové krize, všemocný oligarcha se už ale rozhlíží po jeho nástupci, kterému svěří Blues na další sezóny. Na seznam potencionálních trenérů Chelsea se podle listu Daily Mail dostal také Jorge Sampaoli, úspěšný kouč chilské reprezentace!

Foto: Profimedia.cz

Jorge Sampaoli prožívá každý zápas svého mužstva velmi emotivně.

Článek

Po vyhazovu Josého Mourinha, podle mnohých znalců i fandů jednoho z nejlepších trenérů této planety, převzal Chelsea do konce sezóny Hiddink, jehož asistentem by se v nejbližší době mohl stát někdejší hvězdný útočník Didier Drogba.

Abramovič však už teď spřádá plány na léto, v novém ročníku chce svůj mančaft vrátit zpět na výsluní, a proto hledá ideálního nového trenéra. Podle anglických médií chtěl ruský majitel na poslední chvíli získat Pepa Guardiolu, ale ten se údajně již domluvil s Manchesterem City. Favority na pozici nového manažera Blues tak jsou dva Argentinci - Diego Simeone a Jorge Sampaoli. První z nich je ale vázán v Atlétiku Madrid, kde před několika měsíci prodloužil smlouvu a není jisté, jestli by měl zájem odejít do Anglie.

Abramovič chce mít na Stamford Bridge trenéra, který se prezentuje atraktivním hrou a má výsledky. Kromě Simeoneho toto kritérium dokonale splňuje právě jeho krajan Sampaoli. Pětapadesátiletý „Don Sampa" letos dovedl Chile k triumfu na jihoamerickém šampionátu Copa América, předtím získal s Universidad de Chile tři chilské tituly a před čtyřmi lety s týmem ovládl jihoamerickou obdobu Evropské ligy, tedy Copa Sudamericana.

Koho favorizujete na post trenéra fotbalistů Chelsea?
Guus Hiddink (měl by zůstat)
9,2 %
Jorge Sampaoli
31,1 %
Diego Simeone
10,5 %
Pep Guardiola
36,3 %
Juande Ramos
2,4 %
Někdo jiný
10,5 %
Celkem hlasovalo 10533 čtenářů.

Reklama

Související témata: