Hlavní obsah

Šajtle reprezentanta Curacaa nastartovala senzaci. Čech ji odnesl čtyřmi góly

Fotbalisté Arsenalu mají v osobě zraněného Tomáše Rosického mistra v kopu šajtlí. Tentokrát však sami Kanonýři padli za oběť této speciální disciplíně. Obránce Cuco Martina předvedl trefu, která vévodí přehledu pěti nejkrásnějších gólů 18. kola anglické Premier League. A nejen to - jeho Southampton nakonec nasázel Petru Čechovi hned čtyři branky a zatrhl mu očekávaný posun do čela tabulky.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Není to žádný vyhlášený kanonýr, ale fotbalový exot. Nizozemský obránce Cuco Martina se narodil v Rotterdamu, reprezentuje ovšem Curacao, jež se v roce 2011 jako nástupce rozpadlých Nizozemských Antil stalo nejmladším členem FIFA.

Tenhle pravý bek se v 19. minutě sobotního duelu opřel do míče vnější šajtlí tak náramně, že mu udělil zakroucenou trajektorii podél obránců přímo k tyči. Petr Čech neměl v bráně sebemenší nárok.

Nejhezčím gólem z hitparády však utrpení Kaonýrů teprve začalo. Ačkoliv Southampton z minulých pěti kol vytěžil jen jeden jediný bodík, kandidáta titulu si podal a rozstřílel 4:0. Arsenal se po porážce Leicesteru v Liverpoolu mohl ujmout vedení v tabulce, místo toho si však před pondělním duelem s Bournemouthem musí hodně rychle léčit těžké rány...

Reklama