Hlavní obsah

Dva góly padly po chybách sudích, mumlal po největším letošním debaklu Arsenalu Wenger

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu schytali v sobotu největší letošní debakl v anglické Premier League. Na hřišti Southamptonu prohráli vysoko 0:4. Přišli tak o svoji prosincovou neporazitelnost. Kouč Gunners Arséne Wenger si po utkání stěžoval i na rozhodnutí sudích v čele s Jonathanem Mossem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Potupený Petr Čech v brance Arsenalu. Od Southamptonu inkasoval čtyři góly.

Článek
Fotogalerie

„Dva góly padly po opravdu nešťastných rozhodnutích sudího. Prvnímu gólu předcházel ofsajd, druhému faul. To se pak hraje těžko," měl jasno šestašedesátiletý stratég. Poté však také přiznal, že jeho svěřenci nevyužili několik slibných příležitostí. „Zahodili jsme spoustu šancí, což je důvod, proč jsme prohráli," uznal rozhovoru pro BBC.

Pro Arsenal byla sobotní ligová porážka tou největší od března 2014. Tehdy Wengerův výběr podlehl na Stamford Bridge Chelsea 0:6.

Kanonýři tak nevyužili možnost dostat se do čela Premier League. Stále tak zůstávají na druhém místě za vedoucím překvapením soutěže Leicesterem, na který ztrácí dva body. Na třetí Manchester City mají náskok jednoho bodu.

Gólman Petr Čech tak stále na svou 170. nulu v nejvyšší anglické lize čeká. Plzeňský rodák připustil, že Arsenal neměl v sobotu svůj den. "Nic nám nevycházelo, zato jim ano. Když se podíváte na čísla, tak zjistíte, že v prvním poločase měli jednu šanci, kterou využili."

"Po změně stran to bylo prakticky stejné. Co střela, to gól. Když hrajete proti týmu, který je takhle produktivní, tak je těžké uspět," konstatoval reprezentační brankář na klubovém webu.

Je to fantastický výsledek, míní Koeman

Zato trenér Southamptonu Ronald Koeman hýřil nadšením. „Že jste nečekali, že porazíme Arsenal 4:0?" ptal se rozesmátý Nizozemec anglických novinářů. „Samozřejmě, že máme dobrý tým, v minulých týdnech jsme však bojovali sami se sebou," připomněl lodivod Svatých šnůru šesti duelů bez výhry.

„Proti Arsenalu jsme ale odehráli výborný druhý poločas. Myslím, že jsme jim způsobili hodně problémů, nicméně výsledek je fantastický," dodal.

I přes vítězství patří Southamptonu ve vyrovnané tabulce až dvanáctá příčka.

Reklama

Související témata: