Hlavní obsah

Nevyšlo nám nic, jim všechno, posteskl si po debaklu Čech

Praha/Londýn

Přestože tradiční Boxing Day, britský druhý svátek vánoční, nemá nic společného s bojem v ringu, fotbalisté Arsenalu utrpěli v sobotním svátečním duelu se Southamptonem těžké K.O. Aspiranti na první příčku tabulky si odvezli z hřiště soupeře debakl 0:4 a bujarou radost domácích střelců musel přetrpět i Petr Čech, jehož kouzla v brance Kanonýrů na Saints nefungovala. „Nám nevyšlo nic, jim všechno," hodnotil tvrdý direkt český gólman.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gólman Arsenalu Petr Čech nezabránil debaklu se Southamptonem.

Článek
Fotogalerie

Tatam byla euforie z vítězství nad Manchesterem City v předcházejícím 17. kole. Těžko říct, zda se hráči Arsenalu nedokázali před sobotním duelem zbavit vánoční nálady, sváteční pohodu ale každopádně během zápasu vystřídala noční můra. „Náš výkon nebyl určitě podle našich představ, ale to je fotbal v Premier League. Když vás potká takový den a nic nejde podle vašich představ, tak je velmi obtížné vyhrát," poznamenal Čech na klubovém webu.

Český reprezentační gólman poukazoval na fakt, že Southampton dokázal vytěžit z minima maximum. „Podívejte se na počet střel, které měli. V prvním poločase jednu a byl z toho gól. Ve druhé půli to bylo prakticky stejné. Dvě střely, dva góly. Takové zápasy, v nichž narazíte na mančaft s takovým typem efektivity, se těžko vyhrávají," uvedl.

Současně ale Čech neomlouval chyby vlastního týmu. „Udělali jsme víc minel a podle držení míče ve druhé půli jsme měli problémy s načasováním přihrávek. Postrádali jsme efektivitu. Fotbal je o gólech, my jsme na hřišti Southamptonu nedokázali šance proměnit a byli jsme za to potrestáni. Pozitivní je, že už v pondělí máme další zápas a budeme připraveni vrátit se zpátky na vítěznou vlnu," dodal gólman Arsenalu směrem k duelu s Bournemouthem.

Reklama

Související témata: