Hlavní obsah

Které parádičky vítězí? Liverpool rozebral Citizens, kudrlinky servíruje Alpský Messi

Londýn

Koho nominovat a koho vynechat? Sestavovatelé přehledu nejhezčích kuriozit a parádiček za úvodních 18 kol fotbalové Premier League museli mít těžkou hlavu, protože soutěž nabízí nepřeberné množství lahůdek každý víkend. Zúžený výběr toho nejlepšího je zde a každý může posoudit, koho by pasoval na největší parádu úvodu sezóny.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Nadmíru plodné v tomto směru bylo třeba 13. kolo Premier League. Přineslo také poklad v podání Liverpoolu, který naprosto dokonale vyšachoval obranu ambiciózního Manchesteru City a skóroval do prázdné branky. Senzační výhra 4:1 Reds na hřišti jednoho z favoritů na titul byla velkým výsledkem.

Vrcholem byl ve 33. minutě gól na 0:3. Emre Can předvedl báječnou patičku na Coutinha, který ještě nezištně posunul míč na Roberta Firmina a tím nebohého gólmana Harta zcela vyšachoval ze hry. Luxusní gól do prázdné branky jen ilustroval pohodu, v jaké Liverpool domácího favorita přejel.

Patičky tradičně hrají v přehledu jednu z hlavních rolí. Parádní byla k vidění také v duelu Swansea proti Bournemouthu (2:2). Ve vápně soupeře nejprve nepříliš úspěšně hlavičkoval Shelvey, k míči se pak ale dostal André Ayew. A zatímco hosté marně požadovali odmávání ofsajdu, zakončující hráč patičkou náramně překonal brankáře Federiciho.

Hitparáda nabízí třeba také originální kličky Švýcara Xherdana Shaqiriho ze Stoke. Původem kosovský Albánec přezdívaný Alpský Messi se v přehlídce rozhodně neztrácí.

Reklama

Související témata: