Hlavní obsah

Truchlí i Anglie. Srníčkova smrt zasáhla Schmeichela, Shearera a také české legendy

Praha

Smutná zpráva o úmrtí bývalého brankáře Pavla Srníčka zasáhla fanoušky a fotbalisty i daleko za hranicemi České republiky. Truchlí především v Anglii, kde rodák z Bohumína prožil nejslavnější období své kariéry. Na ostrovech zanechal skvělý dojem nejen jako vynikající sportovec, ale i jako skvělý člověk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Bývalý fotbalový brankář Pavel Srníček (na snímku z 28. února 2015).

Článek
Fotogalerie

Informaci o smrti bývalého gólmana Baníku Ostrava, Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Portsmouthu, Brescie a Beiry-Mar zařadily přední britské zpravodajské servery jako hlavní zprávu svých sportovních rubrik.

Úmrtí 47letého bývalého českého reprezentanta, jenž zkolaboval 20. prosince při běhu v Bohumíně a z kritického stavu se už neprobral, rozesmutnilo pochopitelně i bývalé kolegy a kamarády.

„Jsem velmi smutný ze ztráty přítele a bývalého spoluhráče. Moje myšlenky jsou s Pavlovou rodinou," uvedl na sociální síti Alan Shearer, bývalý vynikající anglický útočník.

Díky za vše

Nezapomněly ani brankářské legendy. „Cítím obrovský zármutek nad smrtí přítele, skvělého sportovce a gentlemana," napsal někdejší hvězdný gólman Peter Schmeichel. „Další velmi dobrý muž nás opustil příliš brzy. Moje myšlenky patří Pavlovi, moje modlitby jeho rodině," uvedla bývalá opora několika klubů v Premier League Brad Friedel.

„Hrozná tragédie. Je pro mě velkou ctí, že jsem se s tebou mohl poznat a spolupracovat. Skvělý muž a velká legenda," vyjádřil své pocity současný brankář Newcastlu a nizozemské reprezentace Tim Krul.

Podobné reakce přichází samozřejmě i z řad osobností českého fotbalu. „Bylo zdrcující slyšet zprávu, že Pavel zemřel," litoval bývalý reprezentant Patrik Berger.

„Je to tragédie. Týden před tím, než se vše stalo, jsem si řekl, jak jsem přes zimu zparchantěl a začínám tloustnout, tudíž bych měl běhat. Teď když vyrazím, tak určitě ne sám," řekl někdejší útočník reprezentace a Baníku Václav Daněk pro Českou televizi.

„Trenére, díky za vše. Jen škoda, že už vám to nemohu říct osobně," napsal současný reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Podobně reagoval i kolega z národního týmu Petr Čech: „Upřímnou soustrast rodině a všem, kteří byli Pavlovi blízcí!"

Reklama