Hlavní obsah

Šílené. Letos snad nechce ligu nikdo vyhrát, podivuje se trenér Leicesteru Ranieri

Leicester/Praha

Šanci vrátit se v Premier League na první příčku sice fotbalisté Leicesteru úterní bezgólovou remízou s Manchesterem City promarnili, ale i tak mluví jejich kouč Claudio Ranieri o zázraku. Aby ne, když Lišky figurují po polovině soutěže hned za vedoucím Arsenalem na druhé příčce, kam je navíc odsunulo jen horší skóre. „Je to fantazie. Hotový zázrak, v němž bychom chtěli dál pokračovat,“ vykládal italský trenér po dělbě bodů s Citizens do kamer BT Sport.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Leicesteru City Gökhan Inler v souboji s Davidem Silvou z Manchesteru City v utkání 19. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

Ani Manchester City senzační tažení Leicesteru nezastavil. Pouze ho přibrzdil. A to přitom mohl trenér Maneul Pellegrini už postavit Sergia Agüera, který se po zranění vrátil do sestavy.

„Měli jsme vyhrát, protože jsme šli po celý zápas za ziskem tří bodů. Kontrolovali jsme utkání, drželi častěji míč, měli víc střeleckých pokusů i brankových možností, ale proti tvrdě bojujícímu soupeři jsme to měli těžké," povzdechl si chilský kouč ve službách Citizens poté, co jeho svěřenci vyšli střelecky naprázdno a museli brát s povděkem jen bod.

Víc jim totiž Leicester nedovolil. „Byl jsem hodně zvědav, jak moje mužstvo zareaguje na poslední prohru s Liverpoolem. Počínalo si skvěle, proti velkému soupeři sehrálo výtečný zápas," chválil své svěřence, kteří jsou dál obrovskou senzací pro celou fotbalovou Anglii.

„Aby ne, když jsme týmem z ligového suterénu, zatímco naši protivníci obývají vily s bazénem," narážel Ranieri na diametrální rozdíly v klubovém rozpočtu jeho Leicesteru a soupeřů, s nimiž už po devatenáct kol drží Lišky krok.

Na konci ledna budou všichni chytřejší

„Není to pro nás samozřejmě snadné, protože každý zápas je zvláště teď pro mé hráče hodně obtížný. Ale chci na nich, aby dál bojovali stejně, jako proti Citizens. A pak se uvidí," dává Ranieri celé Premier League na vědomí, aby s jeho týmem dál počítala.

„Proč ne, když letošní liga je šílená?! Vypadá to, jako by ji snad nikdo nechtěl vyhrát," narážel na klopýtání obou klubů z Manchesteru, rozkolísanou formu Liverpoolu a propad Chelsea.

„Až následující týdny řeknou víc, teď nastává klíčové období. Na konci ledna všichni uvidíme, jak na tom jsme," snažil se zůstat nad věcí Pellegrini, jehož svěřenci nevyhráli na soupeřově hřišti už šest zápasů v řadě, ale přesto se v tabulce drží na třetí příčce s tříbodovou ztrátou na Leicester.

Fotbalové soutěže budou i na přelomu roku pádit na Ostrovech zběsilým tempem. Leicester hraje už v sobotu ligový duel s Bournemouthem a hned poté ho čekají klání s Tottenhamem v lize a v FA Cupu, Manchester City jede nejprve k zápasu o ligové body do Watfordu, aby se poté střetl v Ligovém poháru s Evertonem a s Norwich City v FA Cupu.

„A k tomu čtyři další důležité zápasy, během kterých se ukáže, jak se kdo s programem vyrovná," připomínal Manuel Pellegrini.

Reklama

Související témata: