Hlavní obsah

Kdepak tuctově, Kanonýři si vzali první příčku parádně

Londýn

Vánoční blamáž se Southamptonem je zapomenuta. Fotbalisté Arsenalu porazili v posledním utkání starého roku Bournemouth 2:0 a konečně využili příležitosti vzít si první příčku tabulky. Kanonýři tak neučinili žádným tuctovým způsobem, Özilův gól si vysloužil nominaci do přehledu kuriozit a parádiček 19. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Vedou tabulku před Leicesterem sice jen díky lepšímu skóre, podstatné však je, že do nového roku vstoupí Kanonýři jako lídr anglické ligy. Na hřišti Southamptonu touto možností ještě pohrdli a schytali debakl 0:4. Druhý pokus na domácím hřišti už využili.

Gólové režie se ujal Mesut Özil. Na první branku nahrál Gabrielovi a druhou dal sám. Narazil si míč s Giroudem, který mu balón frajerskou patičkou vrátil - a poté, co německý reprezentant s přehledem nasadil Borucovi jesličky, byla jedna z parád kola na světě.

„Důležité je, že jsme v pozici, na které jsme chtěli být. Pořád hrajeme o titul. Těší mě, že jsme se vrátili na vítěznou notu, i když jsme po sobotě měli ze všech týmů nejmíň času na odpočinek. Do roku 2016 můžeme hledět v pohodě," pochvaluje si brankář Petr Čech, který v utkání vychytal svou 170. nulu v anglické lize a jako rekordman se osamostatnil před Davidem Jamesem.

Reklama

Související témata: