Hlavní obsah

Tyhle dva góly mu vynesly titul hvězda kola Premier League. Mířil, nebo se ukopl?

Švýcarský fotbalista Xherdan Shaqiri sehrál klíčovou roli ve strhující přestřelce, v níž pomohl dvěma góly k vítězství Stoke nad Evertonem 4:3. Skvělým výkonem si právem vysloužil titul hvězda 19. kola anglické Premier League.

Foto: Carl Recine, Reuters

Video již není dostupné.

Článek

Velké pozdvižení na Ostrovech vzbudil zejména jeho druhý gól, když těsně před přestávkou z hranice šestnáctky parádně přeloboval brankáře Tima Howarda a míč doplachtil za brankovou čáru.

V Anglii experti i fanoušci po utkání podrobně rozebírali zpomalené záběry z parádní trefy a přeli se, zda bývalý hráč Bayernu Mnichov a Interu Milán provedl s míčem přesně to, co zamýšlel, nebo se spíše ukopl, a vše bylo dílem shody náhod.

Komentátoři přenosu a bývalí špičkoví fotbalisté Ian Wright a Alan Shearer se v pozápasovém studiu shodli, že měl kosovský rodák jiný záměr. "Je mi líto, ale takhle to určitě udělat nechtěl," prohlásil Wright.

"Míč odskočil daleko od něho na slabší pravou nohu. Vždy se v podobných situacích ohlíží na Arnautovice. Myslím, že chtěl dávat spíše zpětnou přihrávku dovnitř šestnáctky," doplnil Shearer.

Reklama

Související témata: