Hlavní obsah

Čech znovu hvězdou Kanonýrů. Proč ho ale mezi smetánku nepozvali!?

Londýn

Byl hvězdou zápasu, v němž lídrovi několikrát uhájil vedení v tabulce a sám si připsal již 171. čisté konto v soutěži. Porotci však upřednostnili jiné a Petra Čecha do přehledu pěti nejlepších zákroků brankářů 20. kola anglické Premier League nezařadili. Těžko říci proč, důležité však pro gólmana Arsenalu je, že Kanonýři vedou tabulku již o dva body před druhým Leicesterem a o tři před Manchesterem City.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Kanonýři doma vydřeli výhru 1:0 nad Newcastlem a především Wijnaldumovi se muselo o jejich brankáři zdát. Ani v tutových pozicích proti českému gólmanovi neuspěl. „Měl jsem dva důležité zákroky, v každém poločase jeden. A jsem rád, že jsem jimi pomohl týmu k tomu, abychom zvítězili," uvedl Petr Čech na svém webu.

Arsenal tak využil zaváhání Leicesteru, který ztratil body po remíze s Bournemouthem. „Jsme dál první, ale musíme koukat v první řadě sami na sebe. Důležité bude vyhrávat naše zápasy. Ten s Newcastlem ukázal, že se v Premier League prakticky žádné vítězství nerodí lehce," poukázal Čech.

Vůbec ho tak nemusí mrzet, že pozvánku mezi smetánku do hitparády tentokrát nedostal. Na jejího vítěze byl pasován Vito Mannone ze Sunderlandu, druhý skončil David de Gea z Manchesteru United a třetí Artur Boruc z Bournemouthu.

Který zákrok se vám z 20. kola Premier League líbil nejvíc?
Hugo Lloris (Tottenham)
70,9 %
Declan Rudd (Norwich)
5,3 %
Artur Boruc (Bournemouth)
6,7 %
David De Gea (Manchester United)
5,9 %
Vito Mannone (Sunderland)
11,2 %
Celkem hlasovalo 5532 čtenářů.

Reklama

Související témata: