Hlavní obsah

Na posily v Arsenalu zapomeňte. Zranění nebudou napořád, tvrdí Wenger. Rosický je zpět

Jen minimum změn během zimního přestupního termínu mohou očekávat fanoušci fotbalového Arsenalu. Londýnský klub, který i v letošní sezóně kosí jedno zranění za druhým, se podle svého manažera Arséna Wengera spokojí s maximálně dvěma přestupy. Do tréninkového procesu se vrací Tomáš Rosický.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer Kanonýrů Arséne Wenger.

Článek
Fotogalerie

Největší posilou lídra Premier League byl letní příchod Petra Čecha z konkurenční Chelsea. Podle britských médií je nyní krátce před podpisem smlouvy egyptský reprezentant Mohamed Elneny. Tento defenzivní záložník Basileje by měl přijít za 5 miliónů liber (asi 190 miliónů korun).

Další posily ke Kanonýrům jen tak nepřijdou. „Mnoho vám toho neřeknu, protože momentálně nic nevím. Doufejme, že v příštích deseti dnech někoho podepíšeme. Zaměříme se ale více na kvalitu než na kvantitu," prohlásil Wenger.

„Naši hráči nezůstanou navždy zranění. Coquelin začíná běhat, Cazorla by se mohl vrátit v polovině února a Arteta je teď fit. Myslím, že přijde jedna, maximálně dvě posily," dodal šestašedesátiletý trenér.

Kanonýrům se na konci ledna vrátí po několikaměsíční pauze zaviněné problémy s kolenem i druhý český reprezentant Tomáš Rosický. Ten už podle listu The Telegraph začal s tréninkovým procesem, na ostrý soutěžní zápas si však musí zhruba tři týdny počkat.

Tým ze severu Londýna často schytává kritiku za přílišnou pasivitu na přestupovém trhu. Svou nespokojenost nedávno vyjádřila také útočná legenda a fanoušek Arsenalu Thierry Henry.

Reklama

Související témata: