Hlavní obsah

Kouč nároďáku ho popotahuje, Rooney je ale podle ankety v Anglii pořád nejlepší

Londýn

Docela paradox. Nemá za sebou ideální období, zbrzdilo ho i zranění. Wayne Rooney si tak od Roye Hodgsona, reprezentačního kouče Anglie, dokonce vyslechl kritickou připomínku, že pokud se střelecky nezlepší, nemusí už být pro národní tým nepostradatelný. Jenže podle výsledků ankety FA je kapitán Manchesteru United znovu nejlepším anglickým fotbalistou za rok 2015.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Wayne Rooney oslavuje svoji lahůdkovou trefu.

Článek

Náramný první víkend v novém roce! V sobotu Wayne Rooney skvělou patičkou rozhodl o vítězství 2:1 nad Swansea a jeho mimořádná trefa se hned dostala jak do hitparády nejhezčích gólů, tak do přehledu kuriozit a parádiček 20. kola Premier League. V neděli se pak uzavřelo hlasování, jež kapitána Manchesteru United pasovalo na nejlepšího anglického fotbalistu uplynulého roku.

Hlasování ve svazové anketě probíhalo několik týdnů. O prvenství se Rooney tentokrát popral s Harry Kanem, který má za sebou skutečně vydařený rok. Přesto jeho výkony nestačily hlasující přesvědčit a nakonec získal jen 30 procent hlasů. Vítěz dostal o sedm procent více.

Na třetím místě se umístil brankář Joe Hart, který již výrazněji zaostal a nasbíral 19 procent. Z 816 hlasujících dalo 7 procent Garymu Cahillovi na čtvrtém a 6 procent hlasů Raheemu Sterlingovi na pátém místě.

Reklama

Související témata: