Hlavní obsah

Jeden z nás! Žádné hvězdné manýry, či drahá auta. Čech v Londýně nasedl do vlaku

Fotbalový brankář Petr Čech ví, jak si u fanoušků ještě zvýšit popularitu. Alespoň v Anglii. Třiatřicetiletý gólman Arsenalu začátkem týdne ukázal, že nemá žádné hvězdné návyky a místo cesty luxusním automobilem nasedl v Londýně do vlaku a z tréninku cestoval domů s „běžnými smrtelníky“.

Foto: Twitter

Petr Čech ve vlaku - takovou situaci spatřili londýnští cestující.

Článek

Fotka s Petrem Čechem okamžitě zaplavila sociální sítě a mezi britskými servery vyvolala velké pozdvižení. Deníky Metro, Sun a Mirror připomínají, že i v Anglii existuje obrovská propast ve výdělcích profesionálních fotbalistů a obyčejných lidí. Český reprezentační gólman si má v Arsenalu přijít na 100 tisíc liber týdně (asi 3,7 miliónu korun).

Proto na ostrovech kvitují Čechovo rozhodnutí cestovat běžnou linkou. „Všeobecným předpokladem u těchto sportovců jsou hyper-drahá paliva hltající super-vozidla nebo soukromé tryskáče. Naštěstí Petr Čech ukázal, že naše cynické předpoklady jsou špatné," píše Mirror.

„Alespoň jedna z hvězd Gunners cestuje jako zbytek z nás. A ještě vypadá, že ho dojíždění baví," chválí Čecha. Deníky připomínají, že gólman Kanonýrů stále bydlí poblíž tréninkového centra svého bývalého klubu Chelsea v Cobhamu a cesta vlakem údajně „dává smysl".

Reklama

Související témata: