Hlavní obsah

Hiddink láká Drogbu k dalšímu návratu, zato Hazard už prý Chelsea mentálně opustil

Londýn

Velký útočník z Pobřeží slonoviny by se mohl již potřetí objevit ve fotbalové Chelsea. Jenže už ne jako hráč, ale coby asistent trenéra či ambasador. Didiera Drogbu láká k návratu Guus Hiddink, nový kouč Blues. V létě by naopak Stamford Bridge měl opustit záložník Eden Hazard. Belgický reprezentant není v Londýně spokojený a zajímají se o něj Real Madrid, Bayern Mnichov i Paris St. Germain.

Foto: Phil Noble, Reuters

Eden Hazard již není v Chelsea spokojený.

Článek
Fotogalerie

Ne náhodou koncem roku sledoval zápasy svého milovaného klubu z čestné lóže po boku majitele Romana Abramoviče a nového kouče Guuse Hiddinka. S návratem nizozemského trenéra se začíná rýsovat také návrat novodobé klubové legendy Didiera Drogby do londýnské Chelsea.

„Jednoznačně máme v úmyslu o tom s Didierem diskutovat. Jeho srdce bije pro Chelsea a my chceme do našeho týmu přivést důležité osobnosti, které mají pro klub slabost," cituje Hiddinka portál goal.com.

Drogbu chce do realizačního týmu, takže útočník, jemuž bude v březnu 38 let, by musel ukončit hráčskou kariéru. V tom je největší problém. Drogba zatím uvažuje o prodloužení smlouvy s kanadským týmem Montreal Impact hrajícím v MLS.

„Je krásné dostávat tyto zprávy, ale já jsem ještě neoznámil odchod do důchodu a stále jednám s Montrealem o budoucnosti," zareagoval Drogba na twitteru.

Belgičan chce pryč

Anglická média naopak berou za téměř jistou věc, že v létě Chelsea opustí nespokojený záložník Eden Hazard.

„Mentálně už v Chelsea není a nevypadá to na obrat k lepšímu," tvrdí zdroj zevnitř londýnského klubu. Někteří fanoušci 25letého Belgičana dokonce zařadili spolu s Costou a Fábregasem mezi tři krysy, jež prý vedly vnitřní válku proti odvolanému kouči Mourinhovi.

A kam má Hazard namířeno? Přestože se jeho cena blíží částce 70 miliónů eur, podle listu Daily Mail se hlásí hned tři movití zájemci - Real Madrid, Bayern Mnichov a Paris St. Germain. Pikantní je, že právě proti Pařížanům si Chelsea zahraje v osmifinále Ligy mistrů.

Zidane trumfem Realu?

Rozhodujícím faktorem v bitvě o mladého Belgičana by mohl být nový trenér Realu Madrid. „Po Lionelu Messim a Cristianu Ronaldovi je Hazard můj třetí oblíbený hráč. Jeho hra je skvělá. Zda se ho pokusíme koupit? Mám ho rád, to je vše, co teď řeknu," konstatoval Zinedine Zidane, nový šéf lavičky Bílého baletu.

Chelsea prožívá jako obhájce titulu kritický podzim a angličtí kritici Hazardovi vyčítají, že jeho forma pokulhává stejně jako výkony celého týmu a ve zlých časech rozhodně nepatří k hráčům, kteří by ostatním šli příkladem a burcovali mužstvo.

Reklama

Související témata: