Hlavní obsah

Wenger se utrhl. Za Aubameyanga nabízí dvě miliardy

Londýn

Kouč Arsenal Arséne Wenger na začátku přestupového období prohlásil, že v zimě nehodlá utrácet za posily. Náhle však změnil názor. Za šestadvacetiletého gabonského kanonýra Pierra Emericka Aubameyanga nabízí Borussii Dortmund 60 miliónů liber (2,17 miliardy korun). Informaci přinesla anglická i německá média. Ta navíc tvrdí, že na tuto sumu Dortmund uslyší.

Foto: Sport.cz

Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang poté, co dal hattrick v EL proti Gabale.

Článek

Na stránkách Arsenalu tato informace sice chybí, ale Wenger je znám tím, že dokud není příchod posily jistý, nemluví o ní. Ke změně názoru ho prý donutila zdravotní situace jeho týmu. Wenger má sice hodně ofenzívních hráčů, ale klasický útočník mu zbyl jediný - Olivier Giroud. Francouzský trenér měl o Aubameyanga zájem už před časem, když hrál za St. Etienne, ale Dortmund byl rychlejší. V probíhající sezóně nastřílel Aubameyang osmnáct gólů v sedmnácti bundesligových zápasech. Sparta se v přípravném duelu utká s Dortmundem 19. ledna v Essenu. Za Borussii už její klenot zřejmě nenastoupí.

Rosický opravdu trénuje

Některá anglická média přinesla začátkem týdne informaci, že do plného tréninku Arsenalu se zapojil Tomáš Rosický, který se zranil začátkem června v kvalifikačním duelu na Islandu, podstoupil operaci kolene a rekonvalescence se hodně protáhla. „Už trénuje naplno. Věřím, že se co nejdříve vrátí i na trávník. Vypadá dobře," uvedl na klubovém webu Wenger.

Do týmu se vrací i Mikel Arteta. Santi Cazorla však zůstává mezi marody.

V sobotu čeká Arsenal utkání 3. kola FA Cupu na trávníku Sunderlandu. Londýnský klub jako obhájce trofeje jednoznačně myslí na postup. „FA Cup je velmi specifická soutěž, vždycky jsem ho hrál rád. Můžete se v něm utkat se soupeři z nižších soutěží. Zápasy mají zvláštní atmosféru. I tlak na hráče je v něm jiný než v Premier League. Je to také nejstarší fotbalová soutěž na světě. A pak, od semifinále se hraje ve Wembley, což je něco úžasného. Těším se na každý zápas FA Cupu," vyznal se na klubovém webu Petr Čech.

Reklama

Související témata: