Hlavní obsah

Tottenham - Leicester 2:2Tottenham zachránil remízu v FA Cupu v závěru gólem z penalty

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu byli na pokraji vyřazení z FA Cupu hned ve 3. kole, v němž do soutěže vstupují týmy z nejvyšší anglické soutěže. Proti lídrovi Premier League Leicesteru remizovali 2:2, opakovaný zápas Kohoutům zajistil až proměněnou penaltou z 89. minuty kanonýr Kane. Do 4. kola bez potíží postoupila Chelsea, které se to podařilo už v 18. sezóně v řadě, naopak Swansea končí.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Útočník Tottenhamu Harry Kane proměňuje pokutový kop v závěru zápasu s Leicesterem.

Článek
Fotogalerie

Tottenham na Whiter Hart Lane šel do vedení už po osmi minutách hry, když se pohotovou střelou prosadil Eriksen. Leicester, který se téměř celý zápas bránil a míč na svých kopačkách držel jen 27 % času, ale dokázal zápas otočit. Ještě v první půli srovnal Polák ve službách Lišek Wasilewski.

A do vedení hosty poslal tři minuty po začátku druhé půle Okazaki, který sice nejdřív napálil brankáře Vorma, z dorážky ale procedil balón do sítě po střele na bližší tyč. Tottenham vrhl všechny síly do útoku, což přineslo ovoce až v samotném závěru. Dyer nechtěně zahrál v pokutovém území rukou a střídající Kane penaltu proměnil. Oba celky si tak zápas zopakují na hřišti Leicesteru.

Za Blues skóroval devatenáctiletý mladík

Chelsea poslal do vedení v 13. minutě po Ivanovičově centru Costa a po vstřeleném gólu aktivita domácích opadla. Do druhého poločasu poslal trenér Hiddink záložníka Loftuse-Cheeka a devatenáctiletý odchovanec Blues pojistil v 68. minutě postup svého týmu.

V závěru mohl snížit Clarke, gólman Begovič, který v brance domácích nastoupil místo obvyklé jedničky Courtoise, ale udržel čisté konto.

Swansea se v lize nedaří, v tabulce se nachází na 17. místě a ani v pohárovém duelu si nespravila chuť. V Oxfordu sice od 23. minuty vedla, když se poprvé od května trefil Montero, domácí ale ještě do poločasu srovnali zásluhou Sercombovy penalty.

V druhém dějství rozhodl o nečekaném úspěchu aktuálně třetího týmu 4. ligy dvěma trefami záložník Roofe, za Labutě už pouze snížil Gomis.

Vybrané výsledky FA Cupu:
Oxford United (IV) - Swansea 3:2 (49. a 59. Roofe, 45. Sercombe z pen. - 23. Montero, 66. Gomis)
Chelsea - Scunthorpe (III) 2:0 (13. Costa, 68. Loftus-Cheek)
Tottenham - Leicester 2:2 (8. Eriksen, 89. Kane z pen. - 19. Wasilewski, 48. Okazaki).

Reklama

Související témata: