Hlavní obsah

Kritizují ho za nudu, kterou Rudí ďáblové předvádí. I já se nudím, nepopírá jejich kouč Van Gaal

Manchester
Aktualizováno

Schytává to ze všech stran. Kritizují ho za výsledky, ale hlavně za neskonale nudný fotbal, který Van Gaalův Manchester United předvádí. Víkendová pohárová konfrontace s třetiligovým Sheffieldem toho byla dokladem. Klubová legenda Rudých ďáblů Paul Scholes působící v roli televizního experta se už neudržela a nizozemský kouč od ní dostala co proto. Reakce Van Gaala? „I já se při některých zápasech nudím,“ vzkázal lakonicky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Louis van Gaal přichází na lavičku před pohárovým duelem se Sheffieldem United.

Článek
Fotogalerie

Paul Scholes ztratil trpělivost. V letech 1991-2013 odehrál za fotbalisty Manchesteru United 718 zápasů a se 155 vstřelenými góly je historicky desátým nejlepším střelcem klubu. I proto už se nemůže dívat na současné trápení Rudých ďáblů. Na jejich hru pod koučem Van Gaalem se už podle něj nedá dívat, na hřišti chybí jiskra a chuť hráčů pomoci jeden druhému.

Vrcholem byl víkendový zápas 3. kola FA Cupu, v němž Rudí ďáblové doma hostili třetiligový Sheffield United a ušmudlanou výhru 1:0 jim zajistil až v 93. minutě proměněnou penaltou kapitán Wayne Rooney...

„Hrůza. Těší mě jediná věc. Že nemusím jet příští úterý do Sheffieldu," konstatoval sarkasticky Paul Scholes pro BT Sport. A pak se Bývalá hvězda Manchesteru United obula do kouče Van Gaala.

„Nikdy jsem neřekl, že by ho měli vyhodit. Jeho styl hry však nezapadá do identity klubu, ale on se s vámi bude hádat, že hráči to překonají. V Premier League jim patří páté místo. Na první pozici ztrácejí jen devět bodů, což je pro něj omluvou. Myslím si však, že i fanoušci by raději chtěli vidět hezčí fotbal, než být v současné pozici," láteří Scholes.

Na Old Trafford pořád vidí jen špatný fotbal

Po dalším neskutečném trápení týmu byl řádně vytočený. „Zdá se, že hráči jsou sami ze sebe znudění. Nevidím žádný týmový duch, nikdo za nikoho nebojuje. Neusmívají se a nebaví se. Myslím si, že i Van Gaal je z toho na lavičce rozčarovaný, přestože po zápase říká, že je šťastný," kroutí hlavou uznávaný záložník.

„Snažil jsem se za tímto týmem stát, ale poslední tři týdny to začíná být stále těžší a těžší. Vždy, když přijdu na Old Trafford, vidím zase jen špatný fotbal. Za posledních šest měsíců jsme neviděli žádnou změnu - a on je šťastný z takového vítězství!?" útočí Scholes na současného šéfa lavičky.

Nizozemský kouč ovšem zůstává nad kritiku povznesený. „Některé zápasy jsem si užil, při jiných jsem se i já nudil. Anebo byl nazlobený poté, co jsem naši hru sledoval," reagoval lakonicky.

„Třeba utkání s Chelsea jsem si užil, i když jsme hráli 0:0 a mohli dokonce i prohrát, ale jako hráč, trenér i fanoušek přece musíte vědět, že fantastický se fotbal přitahující lidi se nedá hrát v každém střetnutí. Je mi líto, ale tak tomu bylo, je a bude."

Reklama

Související témata: