Hlavní obsah

Spekulace o Guardiolovi? Jsem na konci kariéry, takže pro mě nejsou zajímavé, tvrdí Van Gaal

Kritizují ho, dávají mu co proto, neboť hra Rudých ďáblů nudí a nedá se na ni dívat, spekulují o jeho předčasném konci na Old Trafford. Nizozemský kouč ve službách Manchesteru United Louis van Gaal však zůstává nad věcí a ani nové a nové dohady o předčasném konci ho z míry nevyvádí. Natož aby ho iritovalo, že se znovu objevily zvěsti o zájmu Rudých ďáblů o angažování Pepa Guardioly, jenž po sezóně skončí v mnichovském Bayernu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Už ani samotný Louis van Gaal se na hru Rudých ďáblů nemůže dívat...

Článek

I legendární sir Alex Ferguson ve své poslední autobiografii prozradil, že právě Guardiolu měl vyhlédnutého za svého nástupce do Manchesteru United a dokonce se s ním sešel na pracovním obědě, aby budoucnost řešili.

I Ferguson na Old Trafford Guardiolu chtěl

„On se tehdy připravoval v New Yorku na další trenérskou štaci a já mu nebyl schopen říci, kdy na Old Trafford skončím. Rozešli jsme se s tím, že než se rozhodne pro nové angažmá, zavolá mi. Vybral si tenkrát Bayern, ale nezavolal," popisoval Ferguson jednání s Guardiolou.

Po třech letech je proto celkem logické, že by Manchester United mohl mít o španělského kouče znovu eminentní zájem. Legendární Ferguson je v klubu ředitelem, fotbal, který mužstvo hraje pod holandským diktátorem Van Gaalem, k smrti nudí, přičemž ani výsledky nejsou valné.

Vždyť třeba o víkendu se Rudí ďáblové dostali do čtvrtého kola FA Cupu jen díky tomu, že porazili Sheffiled United 1:0 gólem z penalty, kterou ve třetí minutě nastavení proměnil Rooney. Přitom šlo teprve o druhou střelu, kterou za zmiňovaných 93 minut na bránu hostujícího Longa vyslali.

Van Gaal: Postup se  počítá

„Všichni mluví o dvou střelách, které jsme vypálili, nikdo ale nemluví o fantastické obraně soupeře. Proti Sheffieldu, kde se defenzivě věnovalo deset, jedenáct hráčů zůstávajících v jednom kuse za míčem, bylo těžké se prosadit," zastával se Van Gaal svých svěřenců.

„Samozřejmě, bylo třeba hrát rychleji, než jsme hráli my v prvním poločase, je nutné využívat křídelních prostorů, což jsme také nedělali, ale nakonec jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme byli lepším mužstvem a i penalta byla nařízená správně," přidával v rozhovoru pro BT Sport. „Však jsem také svým hráčům po utkání řekl: Jediná věc, která se počítá, je naše účast v dalším kole."

I podobné sebeuspokojení hubenými výhrami nad soupeři z třetí ligy je Van Gaalovi zazlíváno, a proto se znovu a znovu vynořují spekulace, že by na Old Trafford mohl přijít Pep Guardiola. A to přesto, že se na Ostrovech má za hotovou věc, že nakonec zakotví v konkurenčním Manchesteru City.

„Jsem na konci své trenérské kariéry, takže podobné spekulace pro mě nejsou zajímavé," nenechává se ovšem vyvést z míry Van Gaal. „Pro mě je v tuto chvíli zajímavé postarat se o Manchester a vést ho ještě v jedné sezóně, na kterou mám smlouvu," vůbec si nepřipouští, že by na Old Trafford předčasně skončil.

Reklama