Hlavní obsah

Bournemouth - West Ham 1:3Kladiváři překonali rekord klubu

Fotbalisté West Hamu zvítězili ve 21. kole anglické Premier League na hřišti Bournemouthu 3:1 a prodloužili bodovou šňůru na osm zápasů, čímž překonali klubový rekord.

Článek

Po úvodním hvizdu se ocitl ve velké šanci Michail Antonio, jenže trefil pouze brankáře Boruce. Komplikace pro Kladiváře přišla po čtvrt hodině, když se zranil Andy Carroll. Anglickému útočníkovi se tak nepodařilo navázat na dva předešlé góly z předchozích zápasů. O několik chvil později napřáhl domácí Harry Arter a jeho střela skončila za zády bezmocného brankáře Ádriana.

Gól Cherries nakopl a ve 20. minutě mohl navýšit skóre Afobe, ale jeho hlavička mířila nad bránu. V závěru poločasu uchránil čisté konto po Jelavičově střele skvělým zákrokem Artur Boruc.

Po přestávce se obraz hry diamentrálně změnil. Nejprve vyrovnal Dimitri Payet, který bez rozpaků napálil míč z přímého volného kopu. Zbylé dvě branky vstřelil Enner Valencia, jenž se tak stal ústřední postavou. V 74. minutě se postaral o vedoucí gól West Hamu a v závěrečné desetiminutovce upravil na konečných 3:1 z trestného kopu. Hammers se tak posunuli na páté místo neúplné tabulky.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Bournemouth - West Ham United 1:3 (17. Arter - 74. a 84. Valencia, 67. Payet)

Reklama

Související témata: