Hlavní obsah

Arsenal přišel v závěru o výhru, Leicester se na něj bodově dotáhl

Liverpool
Aktualizováno

Brankář Petr Čech třikrát inkasoval a fotbalisté Arsenalu remizovali v dramatické přestřelce v rámci 21. kola Premier League na hřišti Liverpoolu 3:3. Londýnský celek dvakrát prohrával, ve druhé půli ale otočil na 3:2 ve svůj prospěch, nicméně v poslední minutě normální hrací doby rozhodl o dělbě bodů střídající Joe Allen. Svěřenci trenéra Arséna Wengera sice zůstali v čele soutěže, ale už jen díky lepšímu skóre před Leicesterem, který vyhrál na trávníku Tottenhamu 1:0. Třetí Manchester City se rozešel s Evertonem bez gólů. Chelsea nevyužila možnost dotáhnout se na West Bromwich a pouze s ním remizovala 2:2.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Alberto Moreno (vpravo) se snaží zastavit Joela Campbella z Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Pětatřicet branek v devíti předchozích vzájemných zápasech na Anfieldu věštilo ofenzivní partii, ta skutečně přišla. Středeční duel bilanci ještě vylepšil. Kanonýři do zápasu vstoupili poněkud pasivně, za což také záhy zaplatili. V 10. minutě nejprve Petr Čech výtečně vyrazil ránu Cana, na dorážku Brazilce Firmina z osmi metrů však neměl nárok.

Lazaret Liverpoolu, kterému pro zranění chyběli Sturridge, Škrtel, Lovren, Coutinho, Origi, Gomez a Ings byl na koni. Jenže ne dlouho. Arsenal podnikl v 14. minutě první výlet do šestnáctky a Ramsey zblízka vyrovnal.

Strhující průběh pokračoval, v 19. minutě vybuchl Anfield podruhé, když Firminho vymetl z hranice velkého vápna šibenici. Čech se natahoval, jak mohl, byl však bez šance. Hosté ale znovu našli brzy odpověď, když ostrý centr z rohu pohotově tečoval na přední tyči Giroud.

Po půlhodině mohl Arsenal dokonat obrat, jenže Giroud ve skluzu nedokázal usměrnit balón do prázdné branky. Krátce před přestávkou Čech skvěle vystihl přihrávku na volného Lallanu, vzápětí odmítl hattrick Firmino, jenž v solidní pozici pálil nad.

V 51. minutě se blýskl povedeným sólem Walcott, chybělo mu však přesné zakončení. Podstatně lépe si v 55. minutě vedl Giroud, který z otočky trefil přesně k pravé tyči - 2:3. Liverpool ovšem v závěru přiložil pod kotlem, v 90. minutě se dočkal, když se prosadil čerstvý muž na trávníku Allen.

Lišky vyloupily Tottenham

Na White Hart Lane se sešly kluby, jež se v rámci 3. kola FA Cupu, rozešly smírně 2:2. Stejně jako v úvodu nedělního klání hýřili aktivitou domácí a během první čtvrthodiny si připravili několik slibných příležitostí. Postupně začali napadat i hosté a Kohouti kupili chyby. Po jedné z nich měl obrovskou šanci Okazaki s Kantém, jenže scházela přesnost. Ve 25. minutě vypálil Drinkwater a z dálky vyzkoušel pozornost Huga Llorise. Po půl hodině se na druhé straně zaskvěl Schmeichel, který zastavil pokus reprezentačního kolegy Eriksena.

Po změně stran Lišky zamkly soupeře a Spurs jen s vypětím všech sil zabránili Vardymu ke skórování. Na druhé straně mohl otevřít skóre Lamela, ovšem nezamířil přesně. Po hodině se do obrovské šance dostal Kane, ale parádním zákrokem dánský gólman Schmeichel vytěsnil na břevno. Závěrečné minuty patřili hostům, kteří se dočkali zásluhou Roberta Hutha. Leicester tak po třech utkáních vstřelil branku a dorovnal Arsenal na čele tabulky. Tottenham tak po pěti vzájemných střetnutích poprvé padl a do odvety Anglického poháru bude vcházet v horším rozpoložení.

Citizens na obranu Evertonu nevyzráli

Přestože domácím chybělo několik výrazných opor, v úvodu byli aktivnější. První vážnější příležitost však měli hráči Evertonu. Po půl hodině nacentroval balón do vápna Belgičan Lukaku a záložník Osman o kousek minul svatyni gólmana Harta.

Jak Citizens vstoupili do začátku zápasu, tak obdobně nastoupili do druhého poločasu. Po hodině hry si vytvořil střeleckou pozici Sergio Agüero, ale na brankové čáře se zaskvěl Tim Howard. O dalších deset minut později se zjevil argentinský útočník znovu před gólmanem Evertonu, ovšem ani napodruhé na něj nevyzrál. Svěřenci trenéra Pellegrini sice nepovolili hostům žádné přímé ohrožení vlastní branky, ale ani dopředu nevymysleli nic kloudného. Fanoušci tak na Etihad Stadium neviděli branku poprvé od listopadu 2010, kdy Manchester City hrál bez gólů s Birminghamem.

Chelsea se s WBA rozešla smírně

Kouč hostů Pulis musel velmi brzy řešit komplikace, jelikož se zranil James Morrison. První příležitost si vypracoval Willian, který obešel dva protihráče, ovšem jeho střela proletěla kolem levé tyče.

Po čtvrt hodině se do šance prodrali hosté, když si na přesný centr do vápna naskočil Dawson. Pozorný Courtois však jeho hlavičku zneškodnil. Ve 20. minutě otevřel skóre obránce Azpilicueta, jemuž přesně nahrál Ivanovič. Za půl hodiny bylo vyrovnáno. Graig Gardner si poradil s nahrávkou, vypálil pumelici a ta skončila za zády belgického brankáře. V závěru se mohl radovat Rondon, jenže jeho střela jen o vlásek minula bránu domácích.

Po přestávce Blues zvýšili agresivitu a snažili se zasadit rozhodující úder. V 73. minutě jim k tomu smolně dopomohl obránce Albionu McAuley, jenž si do vlastní sítě srazil přihrávku adresovanou jednomu z útočících soupeřů. Hráči West Bromwiche se nevzdali a v závěrečných minutách se tlačili do zakončení, což přineslo nečekané vyrovnání. Londýnskému klubu tak ke třem bodům nepomohl ani návrat útočníka Diega Costy. West Bromwich nenavázal na dvě předchozí vítězství, ale udržel si tříbodový náskok právě před Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Chelsea - West Bromwich 2:2 (20. Azpilicueta, 73. vlastní McAuley - 33. Gardner, 86. McClean)
Manchester City - Everton 0:0
Southampton - Watford 2:0 (17. Long, 73. Tadič)
Stoke - Norwich 3:1 (49. Walters, 67. Joselu, 78. vlastní Bennett - 55. Howson)
Swansea - Sunderland 2:4 (21. Sigurdsson z pen., 40. Ayew - 3., 61. a 85. Defoe, 49. Van Aanholt)
Liverpool - Arsenal 3:3 (10. a 19. Firmino, 90. Allen - 25. a 55. Giroud, 14. Ramsey)
Tottenham - Leicester 0:1 (83. Huth).

Reklama