Hlavní obsah

Rudí ďáblové dál pajdají, Rooney ale servíruje jednu parádičku za druhou

Paradox, pro Rudé ďábly až moc hořký. Kapitán fotbalistů Manchesteru United sice servíruje jednu lahůdku za druhou, mužstvo však dál ztrácí ligové body a odchod kouče Van Gaala z Old Trafford je zase o něco blíž. Co je pak platné, že Wayne Rooney nechybí ani v přehledu kuriozit a parádiček 21. kola anglické Premier League. Místo v hitparádě už má pomalu předplacené.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

Rudí ďáblové na hřišti herně dál pajdají, jejich třicetiletý kapitán je ale v posledních dnech vytrvale zachraňuje. V minulém kole se blýskl spektakulárním gólem patičkou, kterou trefil výhru nad Swansea. Proměněnou penaltou pak v poháru odvrátil blamáž s třetiligovým Sheffieldem a v ligovém duelu v Newcastlu teď dva góly dal a na jeden přihrál. Stačilo to však jen na remízu 3:3...

Parádičky z dílny pana Rooneyho rychle přibývají. Tentokrát se uvedl nezištnou finální přihrávkou, kterou ve vápně vybídl ke skórování Lingarda. To už hosté vedli 2:0, jenže o záchranu bojující Newcastle jim nakonec radost z výhry stejně nedopřál.

Kapitána mohou těšit aspoň individuální úspěchy. V anketě FA byl znovu zvolen nejlepším anglickým fotbalistou za rok 2015 a v historické tabulce střelců Manchesteru United už je Wayne Rooney druhý. Kdyby jen to, na legendárního rekordmana Sira Bobbyho Charltona (249 gólů) ztrácí už jen 8 branek.

Reklama

Související témata: