Hlavní obsah

Čítankový halfvolej gólem kola, Howson porazil i hrdinu Liverpoolu

Dělal, co mohl, dvěma góly rozjetý Brazilec oškubal vedoucí Arsenal a přispěl k atraktivní remíze 3:3. Přesto se hrdina Liverpoolu vítězem hitparády nestal. Roberto Firmino obsadil druhé místo, přehledu nejhezčích gólů 21. kola fotbalové Premier League vévodí Jonathan Howson. Trefa záložníka Norwiche se porotcům zalíbila nejvíc.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Fotbalové čítanky a metodické příručky praví, že halfvolej se bere jako varianta voleje, kdy se míč udeří těsně po odrazu. Správný timing se takovým kopem ještě umocňuje.

A právě takovou libůstku předvedl Jonny Howson. Jeho spoluhráč Odjidja-Ofoe mu míč přiťukl pěkně prsíčky, záložník se do balónu hned po odskoku opřel a napálil rovnou pod břevno.

Byl z toho gól kola, takže Roberto Firmino na první příčku nedosáhl. Také Brazilec z Liverpoolu se přitom v náramné bitvě s Arsenalem blýskl parádním gólem. Z pětadvaceti metrů krásně zatočil svou střelu do levého horního rohu Čechovy branky. Byla to Firminhova druhá branka v zápase, ale teprve třetí v celé ligové sezóně.

Reklama

Související témata: