Hlavní obsah

Černé kočky našly spasitele. Defoe v Anglii zastiňuje všechny mladší hvězdy

Minule dva góly Aston Ville, nyní dokonce hattrick ve Swansea. Kolik tref si asi nechal pro sobotní bitvu na Tottenhamu...? Útočník Jermain Defoe je každopádně podruhé za sebou hráčem kola Premier League, což je na borce z týmu ohroženého sestupem husarský kousek. Fotbalisté Sunderlandu mají štěstí, že je 33letý střelec drží nad vodou a dává jim naději na záchranu.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Sobotní utkání na White Hart Line pro něj bude speciální. Vždyť právě v dresu Tottenhamu strávil svá nejlepší léta a nastřílel nejvíc gólů.

Jermain Defoe si pak odskočil do Toronta v MLS a na stará kolena skončil v Sunderlandu. Spasitel Černých koček začátkem ledna zastiňuje všechny mladší hvězdy v anglické lize a především díky němu živí tým naděje na záchranu. Ve Walesu teď Sunderland dokázal zvítězit po více než 52 letech.

První gól dal Defoe snadno, brankář Fabiaňski neudržel předchozí střelu a vyrazil míč rovnou před útočníkovy kopačky. O druhou trefu se musel kanonýr zasloužit víc, ideálně si naběhl za obranu a samostatný únik bezpečně proměnil. Hattrick pak završil znovu pohodlnou dorážkou do prázdné branky po vynikající akci Van Anholta.

Proti svému Tottenhamu to však bude mít Defoe určitě těžší. Už jen proto, že Kohouti jsou v tabulce čtvrtí a čekají na jakékoliv zaváhání vedoucí trojky.

Reklama