Hlavní obsah

Chelsea - Everton 3:3Terry v nastavení zachránil remízu

Fotbalisté Chelsea uhráli v samém závěru v rámci 22. kola anglické Premier League remízu 3:3 s Evertonem. Hlavní postavou utkání byl obránce John Terry, který vlastním gólem otevřel skóre a na konci nastavení vyrovnal.

Článek

Na Stamford Bridge patřila první čtvrthodina Blues, během níž se ocitl ve velké příležitosti Willian, ale na Tima Howarda si nepřišel. Poté převzali iniciativu hráči Evertonu, jenže Oviedo netrefil ideálně a v závěru nepřekonal belgického brankáře v dresu Chelsea Kevin Mirallas.

Druhý poločas přinesl záhy změnu ve skóre. John Terry ve snaze odvrátit centr z malého vápna, rozvlnil síť za vlastním gólmanem. Po vedoucí brance liverpoolský klub pokračoval v ofenzivním tažení a v 53. minutě orazítkoval Barkley levou tyč. Hostující euforii podpořil dalším gólem záložník Mirallas, jenž pohotově zužitkoval Bainesův pas, a zdálo se, že Everton po dvaceti střetnutích konečně Chelsea udolá.

Londýnský tým se však rychle oklepal a během dvou minut se mu zásluhou Španělů Costy a Fabregase podařilo vyrovnat. V první nastavené minutě vstřelil vedoucí branku Mori a Toffees mířili za prvním doublem od sezóny 1978/1979, jenže v samém konci vyrovnal po Oscarově přiťuknutí obránce Terry. Hráči Blues tak prodloužili domácí neporazitelnost proti Evertonu a podruhé v řadě si připsali remízu.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Chelsea - Everton 3:3 (64. Costa, 66. Fábregas, 90.+9 Terry - 50. vlastní Terry, 56. Mirallas, 90. Funes Mori)

Reklama

Související témata: