Hlavní obsah

Tottenham - Sunderland 4:1Eriksen režíroval obrat Spurs

Fotbalisté Tottenhamu deklasovali v rámci 22. kola anglické Premier League na White Hart Lane předposlední Sunderland 4:1 a po dvou zápasech naplno bodovali. Dvěma góly se na výhře podílel Christian Eriksen.

Článek

Domácí naplnili roli favorita. Brzy se mohli fanoušci Spurs radovat z úvodního gólu, jenže Alderweireld mířil jen doprostřed brány. V následné půlhodině si Kohouti vytvořili další obrovské šance, ale Kane, Alli, ani Lamela své příležitosti nevyužili. V závěru přišla gólová situace na obou stranách. Skóre otevřel hostující Patrick van Aanholt, jenž si naběhl na ideální přihrávku Johnsona a prostřelil Llorise. Záhy však po zmatcích v pokutovém území soupeře srovnal Christian Eriksen. Dánský záložník tak skóroval ve všech čtyřech zápasech, do nichž proti Černým kočkám nastoupil.

Po přestávce londýnský klub nadále vévodil ve všech aspektech a po hodině hry přetavil dominanci ve vedoucí trefu Dembéle. Gólový účet navýšil znovu Eriksen, jenž potvrdil, že se mu proti Sunderlandu daří. Povedený debut neprožil obránce Kirchhoff, který v 77. minutě faulem nabídl domácím penaltu. Tu Harry Kane bez potíží proměnil, čímž uzavřel účet zápasu. Tottenham si tak upevnil čtvrtou pozici v tabulce.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Tottenham - Sunderland 4:1 (42. a 67. Eriksen, 59. Dembélé, 79. Kane z pen. - 40. van Aanholt)

Reklama

Související témata: