Hlavní obsah

Southampton - West Bromwich 3:0Saints si poradili s WBA

Southampton

Fotbalisté Southamptonu přejeli na vlastním stadiónu v rámci 22. kola anglické Premier League West Bromwich 3:0 a připsal si druhou výhru za sebou.

Článek

Svěřencům kouče Koemana se povedl úvod a po pěti minutách otevřel účet zápasu záložník James Ward-Prowse, který zužitkoval přímý kop. Ve 35. minutě se proti pravidlům provinil ve vlastním pokutovém území hostující Dawson a hlavní rozhodčí přiřkl Saints penaltu. K exekuci se postavil jednadvacetiletý Angličan a svým druhým gólem zvýšil na 2:0.

V druhém poločase se ocitl v gólové šanci Mané, ale balón z blízka mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně mohl snížit Anichebe, jenže ani útočník Albionu nemířil přesně. V 72. minutě obdržel přesnou nahrávku Dušan Tadič a bez potíží zakončil na 3:0. Southampton tak vyhrál potřetí v řadě na vlastním stadiónu a v příští utkání se již může opřít o služby nového útočníka Austina, který přestoupil za čtyři milióny liber (asi 141 miliónů korun) z Queens Park Rangers. Šestadvacetiletý anglický reprezentant nastřílel v minulé sezóně v Premier League 18 branek, sestupu QPR však nezabránil

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Southampton - West Bromwich 3:0 (5. a 35. z pen. Ward-Prowse, 72. Tadič)

Reklama

Související témata: