Hlavní obsah

Everton nechápe zářez proti Chelsea. Neuvěřitelné, jsem strašně naštvaný, soptí kouč

I po utkání s Evertonem zůstává mistrovská Chelsea pod vedením kouče Guuse Hiddinka neporažena. Remízu zachránil až v osmé minutě nastavení kapitán John Terry. Jeho trefa však pořádně namíchla hostující tým, protože hrdina Blues stál s velkou pravděpodobností v ofsajdu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Kapitán Chelsea John Terry se raduje z vyrovnávacího gólu v Evertonu.

Článek

„Úroveň rozhodčích byla ďábelská, je to pro nás velmi bolestivé. I když se zeptáte kteréhokoliv fanouška Chelsea, řekne vám, že to byl ofsajd. Pro mě je to neuvěřitelné vidět takové rozhodnutí v nejlepší lize světa," soptil kouč hostů Roberto Martínez.

„Jsem strašně naštvaný. Remizovali jsme kvůli šílenému rozhodnutí na samém konci zápasu. Rozhodčí prostě na tuhle úroveň vůbec nemá. Pro nás je to srdcervoucí, takovou chybu je těžké přijmout," pokračoval trenér Evertonu v kritice sudího Mika Jonese.

Hiddink s kolegou souhlasil

Nicméně po utkání si arbitra nevyhledal, aby si s ním jeho přehmat vyříkal. „To je úplně zbytečné," mávl rukou. V nastaveném čase se už před tím Toffees radovali z gólu Funese Moriho, o němž se domnívali, že je vítězný.

Jenže nebyl, Terry dokázal po Oscarově přiťuknutí posledním kopem utkání srovnat. Hiddink tak ani v šestém zápase se svým staronovým týmem neprohrál.

Ale s kritikou svého trenérského protějšku souhlasil. „Roberto má pravdu. Proč to popírat? Oscar se dotkl míče a John stál půl metru v ofsajdu. I tak ale dal krásný gól," uznal holandský stratég. Terry si musel po vyrovnávací trefě hodně oddechnout, protože to byl on, kdo poslal po přestávce vlastním gólem domácí do vedení.

Reklama

Související témata: