Hlavní obsah

Liverpool - Manchester Utd. 0:1United vezou tři body z Liverpoolu

Liverpool

Fotbalisté Manchesteru United udolali ve šlágru 22. kola anglické Premier League Liverpool a posunuli se na páté místo tabulky. Jedinou branku vstřelil kapitán Wayne Rooney, který tak překonal rekord Thierry Henryho.

Článek

Domácí předváděli kvalitní a intenzivní napadání, kterým dostávali Rudé ďábly od začátku pod tlak. Po deseti minutách Reds poprvé zahrozili. Lallana se ocitl před gólmanem de Geou, Španěl se však překonat nenechal. Následnou střelu vyprodukoval Firmino, ta jen těsně minula levou tyč. Po chybné rozehrávce se ve vápně zjevil domácí kapitán Henderson, jenže obrana hostů ho obestoupila a jeho pokus zblokovala.

Po přestávce pokračovalo ofenzivní úsilí hráčů Liverpoolu. Parádním zákrokem se proti Emre Canovi blýskl de Gea. Na druhé straně prošel až do zakončení Martial, ovšem nemířil přesně.

Po hodině začali s pressingem i van Gaalovi svěřenci a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Pozorná defenzíva Ďáblů odolávala a v 79. minutě přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Po rohovém kopu Fellaini přehlavičkoval Sakha a odražený balón od břevna uklidil za záda brankáře Mignoleta Wayne Rooney. Kapitán Manchesteru tak skóroval počtvrté v řadě, což se mu naposled podařilo v březnu 2012. Zároveň vstřelil 176. brankou za jeden klub, čímž překonal rekordmana Thierryho Henryho.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Liverpool - Manchester United 0:1 (79. Rooney)

Reklama

Související témata: