Hlavní obsah

Stoke - Arsenal 0:0Čech pomohl Arsenalu do čela

Stoke

Fotbalisté Arsenalu i s Petrem Čechem v brance uhráli v rámci 22. kola anglické Premier League bezbrankovou remízu se Stoke a vrátili se do čela tabulky o skóre před Lišky z Leicesteru.

Článek

Svěřenci trenéra Wengera přijeli na Britannia Stadium bez nejlepšího nahrávače soutěže Mesuta Özila. Domácí i hosté se snažili vydobýt herní převahu, ale celý poločas se odehrával tuhý boj ve středu hřiště. Výraznější možnost si vypracovat Afellay, jenž střelou z dálky vystrašil Petra Čecha. V největší šanci se ocitl Francouz Giroud, jenže proti němu skvěle zakročil brankář Butland skvěle. Po půl hodině se uvolnil Oxlade-Chamberlain, ale opět se vytáhl domácí gólman.

Hned v úvodu druhé půle vyšplhal na Ramseyho roh Olivier Giroud, Butland však oslavám Arsenalu znovu zamezil. Postupně přebírali iniciativu domácí Potters a v 56. minutě se vyznamenal Petr Čech proti Joseluovi. Zlikvidoval i následnou dorážku Krkiče. O dalších deset minut později se znovu připomněl Joselu. V posledních minutách byli Kanonýři nebezpečnější, ovšem poslední závar si připsalo Stoke, které zůstalo sedmé.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Stoke - Arsenal 0:0

Reklama

Související témata: