Hlavní obsah

Skandálním gólem z ofsajdu v osmé minutě nastavení prohnal dědek Terry všechny kanonýry

Londýn

Další sůl do otevřené rány fotbalistů Evertonu. Jako by nestačilo, že gól z evidentního ofsajdu v osmé minutě nastavení platil a připravil je o výhru. Trefa kapitána Chelsea je dokonce třetí v přehledu nejhezčích gólů 22. kola anglické Premier League. John Terry tak završil skóre divokého zápasu (3:3), jež trefou do vlastní sítě otevřel…

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Patičkou gólmana překonal efektně, což o to. Problém je, že z postavení mimo hru. „I když se zeptáte kteréhokoliv fanouška Chelsea, řekne vám, že to byl ofsajd. Pro mě je neuvěřitelné vidět takové rozhodnutí v nejlepší lize světa," zuřil Roberto Martínez, kouč Evertonu.

Pětatřicetiletý John Terry se přesto objevil na bronzovém stupínku hitparády. Trumfl ho pouze druhý James Ward-Prowse brilantním přímým kopem a vítězný Ayoze Pérez střelou bez přípravy k tyči.

Nenápadný Španěl z Newcastlu si říká o stále větší pozornost. V 16. kole byl vyhlášen hráčem kola, nyní se postaral o nejhezčí trefu. Mladík ji předvedl v duelu proti West Hamu a přispěl k výhře 2:1.

Ayoze kroutí v Newcastlu druhou sezónu, před minulým ročníkem přišel z Tenerife. Server Transfermarkt u něj uvádí tržní cenu 4,9 miliónu liber, což je přibližně 180 miliónů korun.

Reklama