Hlavní obsah

Čech je hodně užitečný. Vezměte si z něj příklad, nabádá Mertesacker mladé hráče Arsenalu

Fotbalisté Arsenalu vedou o skóre tabulku Premier League a chvála na adresu českého gólmana neutichá. Petr Čech je podle svého spoluhráče a německého mistra světa Pera Mertesackera nesmírně užitečný, jeho zkušenosti jsou k nezaplacení a mladíci v týmu Kanonýrů by si z něj měli vzít příklad. Nedávno už Čecha vyzdvihl Theo Walcott, slova uznání si třiatřicetiletý brankář vysloužil také od manažera Arséna Wengera.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech

Článek

Petr Čech se před loňským příchodem do Aresenalu radoval ze čtyř anglických titulů s Chelsea. V této sezóně odchytal za Kanonýry všech 22 ligových utkání a připsal si desetkrát čisté konto.

"Má obrovské zkušenosti. Vyhrál spoustu titulů včetně Premier League. Ví, jak se vypořádat s různými situacemi a jak podávat kontinuálně dobré výkony. Díky jeho radám a doporučením jsme silnější," řekl na klubovém webu jednatřicetiletý Mertesacker.

"Tohle je hodně důležité pro tým, jenž je na jednu stranu mladý a talentovaný a na druhou stranu jsou v něm zkušení hráči, kteří mají stále touhu se něco ve fotbale naučit," uvedl téměř dvoumetrový stoper.

"Petr hodně mluví, chce se s námi podělit o informace a zkušenosti, které nám v příštích letech pomůžou. Mít kolem sebe někoho, jako je Petr, musí být pro mladé hráče v klubu hodně užitečné," řekl Mertesacker.

Arsenal je po 22. kole v čele tabulky o skóre před překvapením sezóny Leicesterem. V neděli hostí Čechův bývalý klub Chelsea, jenž se coby obhájce titulu trápí a je až čtrnáctý.

Reklama

Související témata: