Hlavní obsah

Čechovi před žhavým derby přišla veledůležitá zásilka. Ale do Chelsea

Londýn

Působí to komicky. Do Chelsea přišlo v minulých dnech důležité fotbalové zboží, ale bylo určeno pro někoho, kdo už je zaměstnán o dům dál. Výrobce oblečení Adidas podle britských médií poslal rukavice pro Petra Čecha do Cobhamu, což je tréninkové centrum Blues, nikoli do centrály Arsenalu - Colney, kde se už půl roku český gólman připravuje.

Foto: Carl Recine, Reuters

Petr Čech před začátkem utkání v Liverpoolu.

Článek

Však se také v Chelsea nad zásilkou pořádně podivili. Neudělali naschvál, nestopili ji, ale poslali dál na správnou adresu. Omyl ovšem s ohledem na nedělní derby Arsenal - Chelsea vskutku nemohl být lépe načasován. Přitom nastal i přesto, že brankářův přestup se uskutečnil už před půl rokem.

„Bylo to úsměvné, padlo i pár vtípků, když se tu Petrovy rukavice objevily, ale zařídili jsme, aby se k němu dostaly co nejdříve," řekl pro Telegraph zdroj z Chelsea, kde Čech strávil jedenáct let a před sezónou odešel do týmu Gunners a je mnohými považován za hráče, který může Arsenalu konečně dopomoci ke kýženým trofejím.

Čech může jít do nedělního očekávaného duelu proti svému bývalému klubu v plné zbroji. I s novými, na míru ušitými rukavicemi. A s parádní formou, která mu po minulém dějství Premier League, vynesla nominaci na nejlepší zákrok kola. A jeho spoluhráči se opět s respektem vyjadřovali o jeho výkonech.

„Má obrovské zkušenosti. Vyhrál toho hodně. I Premier League. Ví, jak se vypořádat s těžkými situacemi, jeho rady a názory a už třeba jen jeho přítomnost nás mohou udělat silnějšími," říkal opakovaně v průběhu sezóny střední obránce Arsenalu Per Mertesacker. „Mít tady Petra je důležité hlavně pro naše mladé hráče," dodal německý bek.

Jak podle vás dopadne nedělní zápas Arsenal - Chelsea?
Vyhraje ho Arsenal
76,1 %
Skončí nerozhodně
13,9 %
Zvítězí v něm Chelsea
10 %
Celkem hlasovalo 21053 čtenářů.

Reklama

Související témata: