Hlavní obsah

Wengera pobavila storka s Čechovými rukavicemi. Pak se kroutil při vzpomínce na Mourinha

Londýn/Praha

Storka s poplety z Adidasu, kteří poslali brankářské rukavice Petru Čechovi namísto do Arsenalu na jeho předchozí štaci v Chelsea, pobavila i kouče Gunners Arséna Wengera. Za nějakou provokaci ji před nedělním kláním Čechova bývalého a současného klubu rozhodně nepovažuje. „Taková chyba se stát může a jde opravdu o náhodu,“ pousmál se Wenger na oficiální tiskové konferenci před nedělním zápasem na Emirates Stadium (výkop v 17 hodin, on-line na Sport.cz).

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Wenger byl vůbec v náramně dobrém rozmaru. Aby ne, když jeho mužstvo vede po 22 kolech dál Premier League a kdyby zvládlo nedělní souboj s Chelsea, bylo by vysněnému titulu zase o něco blíž.

I proto se kouč Gunners bavil nejen Čechovými rukavicemi, ale nechal se zatáhnout i do debaty o absenci svého velkého trenérského rivala Mourinha na lavičce Chelsea. Portugalský kouč na Stramford Bridge v prosinci předčasně skončil a tudíž tentokrát proti Wengerovi stát nebude.

„Čecha povazuji za skutečného hráče Arsenalu, protože se integroval do našeho mužstva obrovsky rychle. Dokonce mám pocit, jako by tady byl odjakživa nebo přinejmenším strašně dlouhou dobu," rozpovídal si trenér Kanonýrů a dokonce pobavil novináře tím, že zásilku rukavic, kterou českému legionáři následně přeposlali z Chelsea, osobně nekontroval.

„Jednak jich má dost, jednak je Petr dostatečně velký na to, aby si je zkontroloval sám."

Mourinha raději nekomentoval

Připomínání Mourinha, který v neděli Chelsea nepovede, už Wengerovi tak příjemné nebylo. „Já se vždy díval na kvalitu hráčů na hřišti a nikdy na to, kdo je na soupeřově lavičce," snažil se vykroutit z odpovědi. Pochopitelně, protože narážky na exkouče Chelsea mu dvakrát příjemné nejsou. I proto, že ho ve vzájemných ligových soubojích Arsenalu s Chelsea nikdy neporazil.

„Nechci a nebudu rozebírat trenéra, který proti mně povede Chelsea. Vím, kam mě chcete dostat, ale nejsem připraven na tuto debatu," odmítl se k Mourinhovi vyjadřovat.

„Nebudu mluvit ani k tomu, co se s Chelsea stalo v letošní sezóně. Něco podobného se může přihodit každému. Vím jen, že Blues nejsou našimi přímými soupeři v boji o titul, ale v neděli budou naším velkým soupeřem, protože velkou fotbalovou kvalitu ve svých řadách pořád mají."

Jak podle vás dopadne nedělní zápas Arsenal - Chelsea?
Vyhraje ho Arsenal
76,1 %
Skončí nerozhodně
13,9 %
Zvítězí v něm Chelsea
10 %
Celkem hlasovalo 21053 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články