Hlavní obsah

Hodinky má Cantona parádní, v Anglii mu ale Čech pase po rekordu

Londýn

Vysloužil si přezdívku Král Eric a zařadil se mezi klubové ikony Rudých ďáblů. Jako fotbalista býval pěkně divoký a skandálům se nevyhýbá ani nyní, když je hercem a celebritou vymetající nejrůznější akce. Veletrh jemných hodinářů nevyjímaje. Eric Cantona je i téměř dvacet let po ukončení kariéry jediným fotbalistou, který v anglické Premier League obhájil titul v jiném klubu. Brankář Petr Čech může být druhý.

Foto: Pierre Albouy, Reuters

Sem se mi dívejte...? Eric Cantona především upozorňuje na své parádní hodinky.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Stoke - Arsenal

Nejlepší zákroky brankářů ve 22. kole Premier League

Koukejte, jak mi šlapou hodinky... Eric Cantona si jako ambasador zapózoval na začátku veletrhu jemného hodinářství, který od pondělí do pátku probíhá v Ženevě. Akce je vyhrazena skutečným profesionálům a tvář bývalé fotbalové hvězdy dodává hodinářům patřičným lesk.

Přesnou hodinářskou práci odvedl minulý víkend znovu také Petr Čech. Brankář Arsenalu se právě po Cantonovi může stát teprve druhým fotbalistou, který v anglické Premier League obhájí titul v jiném klubu.

Třiatřicetiletý gólman české reprezentace loni vyhrál titul s Chelsea, teď je ve hře také s Arsenalem. Kanonýři vedou tabulku jen o skóre před Leicesterem a o bod před Manchesterem City, v závěru sezóny je navíc ze všech uchazečů o titul čeká nejtěžší los. S vydatným přispěním ze všech stran velebeného Čechína jsou však každopádně na dobré cestě.

V jiných ligách následníky našel

Cantona v sezóně 1991/92 vyhrál anglickou ligu s Leedsem a už v následujícím ročníku pomohl Manchesteru United k prvnímu titulu po 26 letech. Francouzský útočník se za pět let na Old Trafford stal mistrem celkem čtyřikrát.

V jiných velkých ligách už se několika fotbalistům obhájit titul ve dvou různých týmech podařilo. Roberto Baggio v roce 1995 vyhrál Serii A s Juventusem a o rok později s AC Milán. Naopak další Ital Andrea Pirlo nejprve v roce 2011 triumfoval s Milánem a hned poté s turínským mužstvem. Dán Michael Laudrup zase titul s Barcelonou (1994) po roce zopakoval už jako hráč úhlavního rivala Realu Madrid.

Reklama

Související témata: