Hlavní obsah

Dopřejte Kloppovi čas, apeluje na vedení i fanoušky Liverpoolu klubová legenda Gerrard

Liverpool/Praha

Očekávání vkládané do německého trenéra Jürgena Kloppa bylo v Liverpoolu obrovské. Zvláště poté, co po říjnovém příchodu na ostrovy porazil s Reds jak Chelsea, tak i Manchester City a s Arsenalem ve strhujícím zápase remizoval. Jenže poslední ligová prohra s Manchesterem United optimismus zase zchladila. Fotbalisté Liverpoolu figurují v tabulce Premier League na deváté příčce a ze 42 možných bodů jich získali pod Kloppem jen devatenáct. „Dopřejte mu čas. Alespoň jednu sezónu a několik přestupových oken,“ apeluje bývalý kapitán Steven Gerrard na vedení i fanoušky.

Foto: Profimedia.cz

Takhle si Gerrarda pamatují fanoušci Liverpoolu. Pětatřicetiletý záložník slaví svůj gól.

Článek

Liverpoolská legenda Gerrard působící v současnosti v severoamerické MLS v klubu Los Angeles tvrdí, že je příliš brzy na hodnocení Kloppovy práce.

„Je to fantastický trenér, ale potřebuje hlavně čas, aby si zvykl na mužstvo a hráči na něho. K tomu potřebuje navíc i několik přestupních termínů, aby vytvořil tým k obrazu svému, vtiskl mu svůj rukopis a hrál s ním fotbal, jaký chce hrát on. Takže hlavně trpělivost," je bývalý kapitán Reds přesvědčený, že pod Kloppem se může Liverpool zase vrátit do společenství velké čtyřky anglického fotbalu.

„Jsem si jistý, že s ním se může situace našeho klubu zlepšit a že právě on je schopen postarat se o nové úspěchy Liverpoolu, pokud bude mít možnost vybudovat mužstvo podle vlastních představ," myslí si anglický internacionál Gerrard.

„Samozřejmě že pro něho bude dál těžké soupeřit s Manchesterem City či Chelsea, jako je to těžké pro devadesát procent klubů po celém světě. Někteří majitelé jsou prostě mnohem bohatší než jiní," narážel na arabské šejky, jimž patří Citizens, nebo ruského finančního oligarchu Abramoviče, jenž vlastní Chelsea.

„Ale jen žádné výmluvy. Musíš jít a soutěžit s těmi nejlepšími," nabádá a povzbuzuje německého trenéra Jürgena Kloppa.

Reklama

Související témata: