Hlavní obsah

Čech si osobně zašel do tréninkového centra Chelsea. Pro zatoulané rukavice

Londýn

Fotbalový brankář Petr Čech se na krátkou chvíli objevil v tréninkovém centru Chelsea v Cobhamu. Opora konkurenčního Arsenalu si osobně vyzvedla chybně doručené rukavice a v dobře známém prostředí zároveň prohodila několik slov s trenérem Blues Guusem Hiddinkem. Ten vtipkoval, že se zaměstnanci Chelsea snažili před nedělním šlágrem Premier League součást Čechovi výstroje záměrně poškodit.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech si osobně došel pro své zatoulané rukavice.

Článek

"Byl jsem u toho, když se Petr objevil a pěkně jsme si popovídali. Už bylo dost pozdě odpoledne a téměř všichni odešli," řekl na tiskové konferenci Nizozemec Hiddink, jenž Čecha v Chelsea krátce vedl během prvního angažmá v roce 2009.

"Chtěli jsme mu rukavice schovat, což neprošlo. Také jsme je chtěli namazat, aby klouzaly, ale i na to přišel," doplnil s úsměvem dočasný nástupce odvolaného Josého Mourinha.

Třiatřicetiletý Čech působil v Chelsea od roku 2004 a s klubem čtyřikrát získal titul a také vyhrál Ligu mistrů i Evropskou ligu. Do Arsenalu přestoupil loni v létě poté, co přišel o místo jedničky. Proti někdejším spoluhráčům už nastoupil Čech dvakrát. V srpnu pomohl Arsenalu k výhře 1:0 v anglickém Superpoháru, v září však na Stamford Bridge nezabránil ligové prohře 0:2.

Před nedělním šlágrem Premier League jsou londýnští rivalové v rozdílném postavení. Zatímco Arsenal po 22 kolech vede tabulku o skóre před Leicesterem, mistrovské Chelsea patří čtrnácté místo s pouze čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo.

Reklama

Související témata: