Hlavní obsah

West Ham - Manchester City 2:2Valencia s Agüerem rozhodli v atraktivním duelu o remíze

Londýn
Aktualizováno

Ofenzivní utkání s velkým počtem šancí bylo k vidění v londýnském Upton Parku. Domácí West Ham nakonec remizoval v zápase 23. kola anglické Premier League s Manchesterem City 2:2. O góly se postaraly jen dva muži. Za Kladiváře Ekvádorec Enner Valencia a za Citizens Argentinec Sergio Agüero.

Článek

Ten, kdo přišel na zápas jen o minutu pozdě, už prošvihl první zásah v utkání. Valencia byl na konci akce, kterou rozjel Cheikhou Kouyate a po padesáti jedna vteřinách hry rozvlnil poprvé síť za Joem Hartem. Ani Agüero s prvním gólem moc dlouho neváhal. V osmé minutě ho poslal ve vápně k zemi Carl Jenkinson a sám faulovaný pokutový kop s přehledem proměnil. Obránce West Hamu Jenkinson si ze souboje odnesl nepříjemné zranění, pro které musel následně odstoupit.

Po změně stran to byl opět Valencia, kdo hýbl s ukazatelem skóre jako první. V 56. minutě využil dlouhý aut Michaila Antonia a Harta skoro vleže překonal podruhé. Agüero s odpovědí přispěchal až devět minut před koncem. Po akci mladého Nigerijce Kelechiho Iheanachoa potrestal nedůrazný odkop Aarona Cresswella a svým dvanáctým gólem v sezóně rozhodl o dělbě bodů.

Manchester City tak pošesté v řadě neprohrál a posunul se o skóre před Arsenal na druhé místo. Kladivářům patří šestá pozice.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
West Ham United - Manchester City 2:2 (1. a 56. Valencia - 9. z pen. a 81. Agüero).

Reklama

Související témata: