Hlavní obsah

Arsenal - Chelsea 0:1Oslabený Arsenal na Chelsea nevyzrál

Londýn

Fotbalisté Chelsea porazili ve šlágru 23. kola anglické Premier League na Emirates Stadium Arsenal 1:0 a neprohráli už sedm zápasů. Domácí hráli většinu času v deseti.

Článek

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený Mesut Özil a trenér Wenger si sliboval pokoření střeleckého půstu. První pokus si po čtvrt hodině připsal Willian, jenže Čech byl pozorný. Důležitý okamžik se odehrál v 18. minutě, kdy Per Mertesacker zfauloval Costu a vyfasoval červenou kartu. Krátce poté si španělský útočník Costa naběhl na Ivanovičův centr a neomylně překonal bezmocného gólmana Arsenalu. Španěl mohl ke konci poločasu skórovat podruhé, ale Petr Čech pohotově zakročil. V závěru se ocitl ve velké šanci Flamini, jeho střela z voleje však letěla mimo tyče.

Po hodině hry zahrozili Kanonýři. Po zmatcích v obraně Chelsea se dostal Gabriel k odraženému balónu, jenže míč do sítě neprocpal. Blues v přesile dominovali a bez větších problémů si připsali tři body. Arsenal nedokázal překonat obranu Chelsea již 577 minut. Vyrovnal tak sérii proti Liverpoolu z let 1997-2000, kdy neskóroval dlouhých 6 zápasů.

Arsenal - Chelsea 0:1
Branka: 23. Costa.

Reklama

Související témata: